Russinexpressen

russinÅker man charter mitt i ingenting, utan anslutning till helger eller skollov, är risken stor att planet till största delen är fylld av folk i 65-80-årsåldern. En av få gånger, som vi numer sänker medelåldern.

Det är intressant att se gamla par som stretat ihop i decennium efter decennium. Hur deras roller verkar har förändrats efter pensionen. De första åren verkar männen fortfarande ha koll men ju mer åren går, desto mer tar kvinnorna över. Någonstans i 75-årsåldern är många män ofta helt borta. Vet inte vart de ska och knappt varifrån de kom.

Vårt plan var 20 minuter försenat när vi landade och det betydde att annat plan från Stockholm kom fram ungefär samtidigt. Det ställde till problem för många. Folk stod  och väntade på sitt bagage vid fel band. Till och med trängdes för att hålla framme. Tanterna fick be sina gubbar knyta skorna, snyta sig och knäppa upp i skjorthalsen för att hitta rätt.

Vanligtvis brukar Maken sköta bagagedetaljen medan jag uppsöker toalettkön. Men eftersom han är ganska orörlig, parkerade vi honom på en soffa för handikappade medan jag stångades med silverryggarna. Eftersom incheckningen på Arlanda numera betraktar ryggsäckar som specialbagage så kom våra ryggsäckar sist. Tillsammans med golfbagar och barnvagnar. I det sällskapet såg de väldigt ynkliga ut.

Vi hamnade så småningom på ett hotell, som är helt acceptabelt för det priset vi betalat. Enrumslägenhet med tv. Till och med satellit med svtWorld. Där är man väldigt förtjust i nyheter. Rapport, Sportnytt, Aktuellt, Tvärsnytt, ABC och Landet runt.

Men det är kanske sånt som pensionärsjävlar i förskingringen gillar.

4 reaktioner till “Russinexpressen

  1. Var hamnade ni, norra eller södra ön? Vi var på södra sidan vid nyår, vilken strandpromenad! Kunde gå ett par timmar antingen öster- eller västerut utan att vi kom till vägs ände. Kanske kan du få låna någons rullstol och träna att skjutsa maken så du kan vid 75. Ha en trevlig semester.

  2. @Helena: Jo, vi hamnade på södra sidan och har åtminstoine tagit oss ner till strandpromenaden. Suttit och tagit en drink och kollat på folk. Som sagt, vi behöver nog en rullstol och vi ska ta oss längre sträckor.

    @FruH: Jag får springa som en tätting bara för att plocka maten från frukostbuffén. Så det känns som framtiden redan är här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s