Förvirringen är total

Ja, vi är tillbaka i Stockholm. Av flera orsaker. Dels för att vi egentligen har stannat för länge i Spanien under pandemin, för att inte skattskriva oss där. Och dels för att vi tänkt oss att ta tredje vaccindosen här. Dessutom vill vi gärna se våra närstående öga mot öga, eftersom det var ett tag sedan.

Pling, pling ljöd det i mobilen igår: ”Välkommen att boka dos 3 som ombud av covid-19-vaccin. Logga in i appen Alltid öppet för att boka tid.”

Idag skred vi till handling, loggade in och bokade. Wow, det finns en mottagning vid Hötorget, snudd på gångavstånd, kl 13:15 blir finemang. Vi hinner dit på en timme. Men med tanke på dagsformen är det nog bäst att ta tuben.

”Ska vi köpa 30-dagars-biljett eller fylla på reskassan?” Vi bestämde oss för månadskort. Jag köpte ett och lämnade sen över biljettautomaten till Maken. ”Vad sjutton är det här?” undrade han efter ett antal knapptryckningar. Av någon outgrundlig anledning hade han hamnat på inköp av gruppbiljett. ”Högsta valbara antal biljetter är 60”.

”Hur klantig kan man vara?” tänkte jag. Och jag sa det förmodligen också, tryckte på ”Backa” men blev ändå tvungen att köpa gruppbiljett för en person. Nåja, nästa tåg tog oss i alla fall till rätt station. Vi får fixa det där med månadsbiljett nästa gång.

Väl där stegade vi in på den tillfälliga mottagningen vid Sergelgången. ”Låg det inte en Hemtexbutik här tidigare?” Jo, det gjorde det. Vi köpte kuddfodral här för några år sedan. Var vi rörande överens om. men nu var lokalen tömd på textil.

”Jag har bokat tid kl 13:15, men vi är lite tidiga. Går det bra ändå?” sa Maken till killen i receptionen. ”Lite tidiga? Det kan man lugnt säga. Typ en månad. Tiden är rätt, men datumet är 2022 22/2”

Nu fick vi våra boosterdoser ändå. När vi ändå var där. En blandad cocktail. Totalt sett: dos 1 Astra Seneca, 2 Pfizer och idag Moderna. Väpnade till tänderna, med andra ord. I alla fall så gott det går mot viruset.

Däremot är jag osäker på vad som ska kunna hjälpa oss mot kaoset i hjärnkontoret.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s