Uppsamlingsläger

Om Statistiska Centralbyrån i dagsläget gjorde en folkräkning skulle vi framstå som extremt trångbodda: fyra vuxna i en liten tvåa på 52 kvm. Så ser ut, i alla fall på papperet. I själva verket bor vi här i skift, ibland inte alls.

Det finns flera skäl till att det blivit som det blivit. Maken och jag bor här, men inte på heltid. Och på sikt kommer vi nog att skriva oss i Spanien. Person tre, barnbarnet, är mer än vi på adressen eftersom han och styvfadern inte drar jämnt. Plus att den lägenhet som övriga familjen bor i inte riktigt har utrymme för honom. Varken på det ena eller andra sättet.

Nu har vi fått ett tillskott till, Sonen, som inte bara blivit portad från hemmet av före detta frun. Fysiskt genom ett låsbyte. Deras försäkringsbolag ringde upp i morse och meddelade att exet även skrivit ut honom från hemförsäkringen. Bara sådär. Utan att vidare. Och utan att kommunicera det med den drabbade.

”Det bästa för dig är att du hänger på någon annans försäkring” sa deras handläggare. Handläggaren på vårt försäkringsbolag sa att de som ingår i avtalet måste vara skrivna på adressen. Så nu lever vi i storfamilj. Tre generationer med oss på undantag. Fram till mitten av augusti när Sonen får tillgång till sin nya bostad.

2 reaktioner till “Uppsamlingsläger

  1. Där svarade du på en fråga som jag funderat över. Alltså om det blir Spanien permanent. Jag förstår ju att ni hade det tufft med karantänlivet, mycket värre än vi.

    Vilket tålamod ni får tillfälle att skaffa … mitt tar slut rätt fort med fler än gubben och mig hemma. Fast hemma i stan bor vi stort nog för att inte störa varandra. I stugans enda rum har gubben och jag varsitt hörn där vi läser när vi suttit klart i lusthuset och läst. Sen slåss vi om vem som ska få ha laddsladden till paddan.

  2. Som tur är behöver vi inte vara här alla samtidigt. De senaste veckorna är de bara Maken och jag på plats. Vi har avböjt sällskap så länge som vi inte är fullvaccinerade. Och vill vi läsa intar jag soffan och Maken sängen. Om vi inte går ut i Ellen Key-parken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s