Ärlig & uppriktig

Idag var jag på utvecklingssamtal. Alltså inte för egen del. Sånt har jag slutat med. Det var istället om hur Noa vecklat ut sig under senaste terminen sen han kom tillbaka till Sverige.

Samtalet leddes av hans Mentor. Klassföreståndare existerar inte längre utan har antagligen samma omoderna klang som musikkapell. Men den här Mentorn hade i alla fall honom i ett par av hans kärnämnen. Det kan man inte säga om den Mentor My har fått sig tilldelad. Hon är lärare i textilslöjd; ett ämne som inte ens finns med på Mys schema.

Efter några minuter dök även NO-läraren upp. Båda var nöjda med Noas prestationer. Det var bara på en punkt man hade synpunkter: bristen på ordning och reda. Något som inte alls förvånade. Med tanke på hans slarv.

– Hur ser du på det här med läxor? Du glömmer ofta att göra dem. Tyckte NO-läraren. Noa har inte minsta känsla för att frisera sina åsikter och tänka sig in i vem som frågar och vad han eller hon helst vill ha för svar.

– Egentligen är det inte så att jag glömmer läxorna. Jag tycker inte att jag behöver göra dem. Det går ganska bra ändå. För mig räcker det med att läsa på inför prov. Inget smörande, där inte.

Slutsatsen var ändå att Noa får betyg i de ämnen man läst den här terminen. Och han blir uppflyttad till sjuan, trots att han inte har fullständig studiekurs. Sen får vi se om det blir skolgång här i Sverige eller Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s