Inte som man tänkt sig

Idag skulle vi egentligen vara i Malmö. Bott på ett lyxigt hotell med extra stort rum mitt i centrala stan. Så blev det inte. Några barnkläder satte krokben för det. På vägen till sovrummet i går kväll låg det flera paltor och skräpade. De ska i smutstvätten, tänkte jag och böjde mig ner. Det skulle jag inte ha gjort. För jag lyckades halka till och sätta mig på min egen fot.

Ett ödesdigert misstag, som gjorde, att jag tillbringade sex timmar på SÖS där man konstaterade att benet var brutet alldeles ovanför ankeln. Sju veckors sjukskrivning med gipsat ben. Inte kul alls.

Sjukskrivning med taxiresor. Det låter bra på papperet, men jag fattar inte hur jag ska kunna betvinga trapporna. För att komma till hissplanet måste jag gå ner tio trappsteg. Samma sak när jag ska ta mig från hissen till gatuplanet. För att inte tala om de båda snurrdörrarna in till jobbet.

Men allt är inte skit. Jag kan glädja mig åt min motoriserade säng. Högläge för vänsterbenet fixar jag hur lätt som helst.

7 reaktioner till “Inte som man tänkt sig

 1. Aj aj aj, det var INTE bra! Har du mycket ont i benet?
  Kan ni kanske byta lya med barn eller svärisen för att lösa problemet med trapporna?
  Krya på dig massor…..

 2. @långkoftan: ett byte med Ettan vore riktigt dåligt. Det är 100 trappsteg utan hiss. De andra har också halvtrappor innan man når hissplanet.

  @cruella : Lite grämer jag mig. Malmöhelgen var förbetald och de pengarna kan vi se oss i månen efter.

  @Fia: Det hoppas jag också. Annars är Kroatiensemestern i farozonen.

 3. Angående resan, har du kollat med hemförsäkringen? Sjuk och olycksfall kan ibland vara förmildrande……

 4. Stackars! Har faktiskt brutit benet en gång på samma vis, genom att sätta sig på egna fotleden. Tyckte det var förargligt och pinsamt att något så banalt (men lätt hänt!) skulle ställa till så mycket besvär. Men du, det där med trappor kan man lära sig. Det är en speciell teknik. Jag blev inte utskriven förrän en sjukgymnast lärt mig skutta upp och ner på på ett ben och med en krycka (den andra armen på ledstången). Du kan säkert hitta en sjukgymnast i närheten som kan lära dig. Du kan ju inte hålla på och hasa på rumpan för att komma ut utan hjälp!

 5. Usch och fy och stackars dig! Så typiskt att det var kläderna på golvet som fällde dig!
  Nu får kanske barnen agera personliga assistenter åt dig på sin fritid! Inte mer än rätt!
  Hoppas att det snart blir bättre och att du inte har så ont!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s