I all enkelhet

Det är alldeles för mycket här i livet som jag inte begriper. Jordbrukspolitik till exempel. Att verkligheten blev som John Irving Joseph Heller spånade om i Moment 22. Bönderna får bidrag för att inte göra sitt jobb.

Och det här med pensionsålder är också konstigt. För många räcker inte med att jobba till 65 utan helst ska de gneta på några år till. Annars blir pensionen låg och det blir det alltför många som ska leva på den arbetande delen av befolkningen. Men vore det inte bättre att äldre kliver av arbetsmarknaden och lämnar över till arbetslösa yngre. Som också på ett eller annat sätt försörjs av andra.

janitorOm jag skulle fråga Maken: Vad gör du om 10-15 år? Och kräva ett realistiskt svar så tror jag att den här bilden är en bra illustration. Han är kvar här i kvarteret och gör det han alltid gjort. Bara lite långsammare.

5 reaktioner till “I all enkelhet

  1. Ser ut som på gatan där jag bor. Våra +55 hus med 5 våningar och tre uppgånger innehåller många käcka tanter och farbröder. Tycker absolut att alla ska sluta jobba tidigare. Hur ska man annars hinna med alla aktiviteter och resor. Det är pigga pensionärer idag. Dom studsar fram som hindar jämfört med mig

  2. Host, host, nog har John Irving spånat om mycket, men Moment 22 måssste väl ändå tillskrivas Joseph Heller.
    När det gäller pensionsåldern håller jag däremot med dig till 110% och har alltid ställt mig oförstående till att ungdomar, i alla fall yngre personer, ska gå arbetslösa, dom som ska ska skaffa familj och bostad, och gamfolket ska fortsätta plågas med jobb som kan vara både tungt och kräva snabbhet.

  3. Lisbeth: Så pigga typer skrämmer mig nästan.

    Cici: Absolut! Det gick lite för fort där. Men förnamnen börjar åtminstone på samma bokstav.

  4. Nu fungerar det ju inte precis så enkelt. En pensionär ut, en ungdom in. Och jag gillar inte idén att min arbetsinsats skulle vara mindre värd för att jag passerat en viss ålder. Dessutom försörjs inte pensionärer av andra, pensionen är inarbetad (och sedan delvis försnillad av bankerna). Det är en villfarelse som alliansregeringen planterat in, att pensionen skulle vara ett bidrag. Sänkt pensionsålder riskerar leda till ännu tidigare utslagning från arbetsmarknaden. Åldersfixeringen är illa nog redan.

  5. Nej, jag vet att arbetsmarknaden inte är ett nollsummespel. Folk som går i pension på mitt jobb ersätts nästan aldrig av någon annan utom möjligen av en eller flera indier. Det går nämligen åtta indier på en svensk. Säger företagsledningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s