Söndagstur

Ettan och hans fru är på långresa i Afrika så vi är bilvakter. Ett ganska bekvämt uppdrag, som har sina för- och nackdelar. Nackdelen är att man måste hålla rätt på parkeringsregler och städnätter. På onsdagskvällen är det till exempel ett litet helsicke att överhuvudtaget hitta någonstans att stå på vår del av Söder. Så det problemet överlåter jag åt Maken.

Men fördelen är att man på helger kan göra annat. Sånt som inte blir av när man är hänvisad till saker på gångavstånd.

I det här hemmet finns det somliga som tycker att fredagsmys är liktydigt med rödvin i tv-soffan. Och då menar jag inte att vinet hälls ut i soffan. Utan att man tar lite vin och ost framför tv:n. Men på fredagskvällen är somliga lite möra efter en hård arbetsvecka och då händer det att fysisk trötthet i kombination med vin gör att somliga nickar till. Med vinglaset i handen. Och när somliga nickar till släpper greppet om glaset. Detta inträffar med en viss regelbundenhet.

– Sätt ner glaset på bordet. Jag ser att du håller på att nicka till. Säger jag.
– Inte då. Jag är hur pigg som helst. Genmäler Maken och fem minuter senare är det bara att ta fram dammsugaren.

Därför är det ingen idé att köpa någon dyrare sort utan det duger med gott Ikeas vinglas Svalka. Idag åkte vi till Kungens kurva och inhandlade ett dussin så nu borde vi klara oss åtminstone ett år framåt.

På Zetas trädgård köpte vi lite ljung och andra höstblommor, som vi satte på Treans grav. Så har vi klarat av den detaljen inför Allhelgonahelgen.

2 reaktioner till “Söndagstur

  1. Visst finns det för och nackdelar med bil. På veckorna använder vi mycket sällan bilen. På helgerna är jag slaviskt beroende av den. Vi försöker att varje helg lördag eller söndag att göra något vi inte gjort förr. Närområdet har vi redan hunnit igenom. Tänk vad bra om det fanns en firma som hyrde ut bättre begagnade bilar under helgen. När vi var på Gotland flög vi dit och hyrde sen en bil. Bilen hade sett sina bästa dagar men det var som uthyraren frågade ska ni ha med eller utan back. Det blir 100:- billigare om ni väljer utan

  2. Ja, är man två kan en putta bilen bakåt om det kniper. Här i stan finns det flera bilpooler man kan vara medlem i och då kan man boka en bil i förväg. Ungefär som tvättstugan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s