Vilka sopor

Ibland blir jag så trött på folk. Alla dessa människor som inte vill ta personligt ansvar och tycker att de inte har några skyldigheter. Som det här med sopor. Det är en källa till irritation.

Minst en gång om dagen passerar jag återvinningsstationen vid Zinkens IP. Och nästa varje dag ligger det saker och skräpar runt omkring. Som i morse. Vid ena gaveln låg det en plastkasse med några returflaskor i närheten. Jag kan riktigt höra riktigt hur nedskräparen tänkte.
– Jag ställer påsen här, så slipper pantletarna rota bland skräpet. Sen att flaskorna rullat ut på marken och flera hade hunnit sparka runt dem utan att någon spekulant passerat är ju inte dumparens problem.

Nej, är det stökigt runt en återvinningsstation har inte de som slänger sakerna ansvar utan entreprenören som hämtar ska hålla ordning. Annars får han böta. Tant Agda med stekpannan i plaståtervinningen är självklart utan skuld.

När jag klev innanför porten hemmavid hade en annan typ av sopmarodör slagit till. Den som orsakar stopp i sopkarusellen och ställer resterande soppåsar nedanför dörren. Istället för att åtgärda det problem han själv åstadkommit.

Nu fick jag agera fastighetssköterska och se till att soporna hamnade i sopsäckarna. Och stänga luckan ordentligt. Annars klagar säkert sopmarodören över soplukt.

6 reaktioner till “Vilka sopor

 1. Jag blir otroligt irriterad på människor som inte kan slänga sopor ordentligt. När det ligger drivor med soppåsar nedanför sopnedkastet ser jag för min inre syn hur svartråttor i stora mängder invaderar stan för att de hittar mat överallt.

 2. Det kanske är tur att vi är några stycken som plockar upp efter andra, när det är möjligt. Som pappershandukar på offentliga toaletter t ex.
  Jag börjar fundera på hur långt du går till och från jobbet egentligen. Jobbet verkar ju ligga vid eller i Globen och du passerar Zinkensdamm. Går du verkligen hela den vägen fram och åter varje dag?

 3. fia: Och det skulle inte förvåna mig om nedskräparna är först ut med att klaga.

  cici: Jo, jag går fram och tillbaka. Sträckan är inte så lång, ca 4,3 km enkel väg. Och jag är också en toastädare. Använder min begagnade pappershandduk till att röja på golvet.

 4. Själv har jag svårt att förstå just det att de som återvinner har valt den extra ansträngningen att ta sig dit istället för att trycka ner allt i soporna. Men sen räcker inte engagemanget hela vägen. Kan man verkligen känna sig som en miljövän, när man skräpat ner sin närmiljö?

 5. Har skulle jag velat ha en kommentar av nagon som havdar sin ratt att fa stall a ifran sig sina sopor precis var som helst. Himla mesigt annars! Det maste ju vimla av sadana manniskor. Har bara traffat en enda som stod for sina daliga sophandlingar och skrev en kommentar om det. Ursakta prickbrist!

 6. FruH: Och jag lovar att om någon skulle fråga dem, så sorterar de självklart ALLT. Rena dygdemönstren i sina egna ögon.

  annaa: Skulle inte tro det. Det är inget som man erkänner i brådrasket. Ungefär som fallet med sommarkatter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s