Skåpmat

Vad pratar två halvgamla systrar om under arbete? Det blir blandad kompott. Först lite existentiella frågor. Som det ofattbara att Svågern inte längre finns. Och att han borde skärpa sig och kliva in genom dörren. För är det någon gång Lillsyrran skulle behöva lite hjälp så är det nu.

Sen lite mer materiella. Diskmaskiner till exempel. Om det var någon större mening att ha någon överhuvudtaget när man är två eller färre. Nej, tyckte vi båda. Det går snabbare att handdiska. Möjligen skulle det underlätta när man har folk hemma.

Men Lillsyrran ville inte offra något köksskåp för ändamålet. Tror jag det, tänkte jag. Var skulle du då härbärgera alla dina plastbunkar? Nej, och en bänkmaskin är helt värdelös. Tar upp värdefull bänkyta och enda gången man skulle har nytta av den är när man har folk hemma. Och då är den för liten.

Kylskåp är också intressanta. Lillsyrran har ett 180 cm högt som säkert rymmer över 350 liter. Och det är knökfullt. Med plastbunkar bland annat. I en nära framtid får hon nöja sig med 150 liter mindre. Och då lär skåputrymme verkligen behövas, när ytterligare plastbunkar frigörs.

Och frysens innehåll vågar jag inte ens tänka på.

3 reaktioner till “Skåpmat

  1. Det tar sin tid och ett par flyttar, men sen minskar man ner på plastburkarna. De krymper i antal i takt med att hushållet och dess medlemmar blir mindre omfattande. Säger en erfaren plastburkssamlare med numera bara en hylla full.

  2. @3pa2: för att förvara sallad och andra rester och ställa in dem i kylskåp.

    @rutan: jag brukar också ha ett par stående som doggy bagar. Då kan jag skicka med rester till barn och barnbarn utan att behöva återkräva burkarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s