Vi ger oss inte i första taget

Idag gjorde vi försök nummer tre med att betala vår parkeringsbot. Försök nummer två misslyckades vi med i förrgår. Då tog vi bilen till närmsta postkontor, som – lo and behold – var öppet. Men när det blev vår tur ruskade kassörskan på huvudet och visade med gester att pengarna skulle stoppas i automat.

Ja, det hade vi också fattat till slut. Alltså om vi hade betalat parkeringsavgiften inom en timme från att vi fått boten. Annars var det bara att punga ut med 40€. Men var? Vi bestämde oss för att ta oss tillbaka till orten där man bötfällt oss. Höra oss för på posten eller kommunkontoret om man kunde hjälpa oss där.

Vi valde en slingrande landsväg som tog oss upp och ner ur raviner. Där mötte vi och körde om massor av landsvägscyklister. Bara det borde fått oss att ana oråd. Men vi enades om att cyklisterna föredrog ett intressant och böljande landskap framför den flacka sträckan längs kusten. När vi kom fram till vårt mål var det uppenbart att sanningen var en helt annat.

Allt var stängt! Dags för fiesta, igen. Det var därför folk var ute och cyklade. De var lediga och passade på. Alltså kunde bi inte betala vår förpepprade bot idag heller. Dags att ge upp?

(En utdelningen av dagens bilfärd var att vi fick se en del vackra vyer. Som den här sjön.)

För ett par dagar sen skickade jag över foton av boten till killen som hjälper oss med omregistreringen av bilen. Han svarade just:
Forget about it, I have tried to find out but nobody knows about it, the only info they gave me was that in a couple of weeks they send letter, inconvenient, this car is not yet registered so there is no Spanish address were to send that letter.

Vi får väl hoppas på att han har rätt. Att vi bara kan glömma alltihop. Jag vill inte att vi ska få en räkning postad till oss, med risken att den trollas bort på posten och att vi för en betalningsanmärkning. Då kommer det bli svårt att bli godkänd som hyresgäst när vi byter hyresvärd.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s