Ingen koll – som vanligt

I Spanien har man 22 dagar med lagstadgad semester. Alltså tre färre än i Sverige. Men å andra sidan har man en massa helgondagar och lokala fiestor när allt är stängt och folk är lediga från jobbet. Något som drabbade oss idag.

På vår parkeringsbot stod det inget om hur den ska betalas, men en urinvånare föreslog Posten eller ett skattekontor. I huvudorten Pilar de la Horadada finns bådadera alldeles intill varandra. Vi bestämde oss för att ta en promenad dit. Men när vi kom till Storgatan började vi ana oråd. Allt var stängt och igenbommat trots att klockan var bara ett på dagen. Orsak: en lokal fiesta till ära för pelarhelgonet Maria.

Vi kunde inte ens hitta en öppen tobaksaffär. Det är där man köper frimärken. Posten befattar sig inte med sådana perifera ting. Vi ska nämligen skicka över vår bytesansökan till hyresvärden. Formuläret fick vi via mejl och där ska man skriva under på heder och samvete. Att vi verkligen inte försöker tjäna pengar på hyresvärden ägodelar. På ett fysiskt papper. Därför köpte vi en laserskrivare på Mediamarkt. Trådlös. Den står gömd i en garderob och gör vackra svart-vita utskrifter på begäran.

Så idag blev det drygt 13000 steg och oförrättat ärende. Och jag har ingen lust att göra om promenaden imorgon bara för att få besked om att vi måste göra betalningen på den ort vi fick boten.

Och känner jag spanjorerna rätt kommer de att fira och leva rövare, smälla av fyrverkeri så att vi, flera kilometer från huvudorten, kommer att få sömnproblem. Inget helgon är för litet för en rejäl fiesta.

En reaktion till “Ingen koll – som vanligt

  1. Ha ha härligt att följa dina berättelser, du får trösta dig med alla steg det blev….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s