Dagens ord: adapter

Jodå, vår nya dammsugare fanns på plats. Men innan vi kunde få den i våra händer var vi tvungna att genomlida den sedvanliga spanska ineffektiviteten. Alltså, personalen gör sig absolut ingen brådska utan kan stå och prata med varandra trots att kunderna står och trampar runt omkring. Den här gången stod den ansvariga expediten och hjälpte en kvinna som skulle köpa ett ångstrykjärn. Och det tog tid, nästan så man trodde att hon hade planer på att gifta sig med järnet ifråga.

Jag stoppade ett par andra ur personalen och de kollade i datorn och bekräftade att vår maskin fanns på plats, men det var bara hon i den röda tröjan med strykjärnskunden som kunde hjälpa oss. Inte en tanke på att de kunde ta över kunden några minuter eller att människan kunde fundera över valet själv.

Eftersom vi fortfarande är kvar i stockholmsk mentalitet var vår tanke att dammsugaren skulle hämtas upp på vägen till en middag hos några vänner. När 20 minuter hade gått ringde vi och sa att vi var på väg men blev lite sena. Så småningom fick vi vårt paket och kunde lasta in maskinen i bilen.

Idag tog jag premiärturen! Ljudnivån är helt klart på plussidan. Dammsugaren låter nästan ingenting, men så har den mellannamnet Supersilence. Men röret är dessvärre på minussidan. Enligt Wikipedia är rör ”ihåliga långsmala föremål som oftast har cirkulära tvärsnitt”. Jag skulle helt vilja stryka ”oftast”. Ett rör är cirkulärt, punkt, slut. I Electrolux värld är rör snarare fyrkantiga, men lite rundade hörn. Det gör att jag inte kan använda mitt gamla favoritmunstycke, som förutsätter ett runt dammsugarrör.

De munstycken som tillhör nya sugaren suger sig fast i golv och mattar som om de vore iglar. Därför efterlyser jag nu en adapter som kan koppla ihop mitt gamla munstycke med ett fyrkantigt rör. Är det för mycket begärt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s