Byggverksamhet

Den här veckan ska det byggas. En hel eftermiddag och kväll. Byggbasen hoppas på fint väder, själv önskar jag mig regn. För en gångs skull. Då kanske jag slipper spela kubb och boule, som inte precis är mina tekoppar.

Vi ska alltså ägna oss åt lagbygge även kallad Team Building. Helt okej om ni frågar mig om man bortser från utelekarna. Hellre frågesport inomhus. Kanske för att jag är betydligt bättre på det sistnämnda.

Här hemma byggs det just ingenting. Snarare tvärtom. Den utdragbara undersängen i barnbarnen rum bestämde sig för att falla i bitar. Inte plötsligt utan mer pö om på. Först var det hjulen som lossnade ett efter ett. Sen föll ribbottnen ur sina fästen och ner på golvet och omöjliggjorde utdragandet totalt. Så vi började dra fram madrassen med sängkläderna istället. Och halva undersängen har förpassats till grovsoporna.

Bygget av lägenheten på Costa Blanca går framåt och likaså papperarbetet. Fullmakten med Notarius Publicus intyganden ska skickas med kurirpost till advokaterna i Spanien. Varför kurirpost och inte rekommenderat brev? undrade jag. Och fick svaret: Då kommer försändelsen så småningom hanteras av spanska postverket och då vet man aldrig om papperen hamnar i rätt händer. Sa advokaten.

Äldsta barnbarnet är här och han bygger ingenting. Inte ens med Lego. Nej, jag tror knappt att Noa har märkt att allt Lego är borta. Sally har övertagit ägandet. Hon bygger fortfarande, men helst med rosa och turkosa klossar. Så jag vet inte om hon har någon större användning av piratskepp, brandstationer och Indiana Jones-tempel.

Byggnads varslar om strejk. Och det gör även sjöbefälsföreningen. Waxholmsbolaget ska tas ut från imorgon. Hur kommer det att bli med båtlinje 85, som jag frekventerar? ”Om strejken bryter ut innebär det att trafiken på … linje 85 (Riddarfjärdslinjen) ställs in från midnatt natten mellan den 11 och 12 april.”

Då får jag ägna mig åt att bygga muskler istället. Gå hela vägen. Det kommer att ta lite längre tid men det kommer att gå.

En reaktion till “Byggverksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s