Ockuperad

Nej, jag har inte slutat blogga. Även om det verkar så. Men sen flera veckor tillbaka är jag ockuperad. Inte bara med jobb på jobbet utan med en massa jobb hemmavid. De ”spanska” barnbarnen bor här och det tar på både tid och krafter. Plus det inte bara är jag som är ockuperad; datorn är i händerna på en Minecraftspelare. Min padda handhas av en som skjuter ballonger. Upptagen är den hur som helst. Men nu har Maken tagit de små liven på bio. Och jag njuter av lugnet och tystnaden.

Blodtrycket har gått ner till normal nivå. Om det beror på medicinen eller en sundare livsstil är svårt att säga. Kanhända både och. Jag går till och från jobbet, en dryg mil varje dag, kör med GI och är alkoholfri. Sen två månader tillbaka. Det har aldrig hänt i mitt vuxna liv. Så lång alkoholfrihet, alltså. Om man inte räknar graviditeterna.

Lite tråkigt är det. Att vara helnykter. Vi var ute med vänner och åt en kväll och det kändes sådär att avstå från rödvin till köttet. Ett par After work har jag inte varit med på, men på det senaste gick jag och tog jag en GT utan G. Bara för sällskaps skull. Säga vad man vill, det blir billigt att leva som nykterist. Istället dricks det en förfärlig massa te. För 30 öre påsen. Och hur mycket te vi än stjälper i oss kommer vi inte i närheten av vårt tidigare vinkonto.

Vi har bokat en resa till Alicante i augusti. Och stämt träff med några fastighetsmäklare för visning. Ansökt och fått två lånelöften om vi skulle hitta något av intresse.

Efter diverse mejlkonversation med lånegivare har det börjat dimpa ner erbjudanden om blancolån i min privata inbox. Bara i morse plingade det till trenne gånger från olika avsändare. ”Låna upp till 400.000 utan säkerhet” ljuder locktonerna. Vilket får mig att undra om Microsoft säljer innehållet i hotmailen vidare. Att jag får upp annonser på Facebook och andra sajter på en massa junk, som jag googlat på, det begriper jag. Men personligt riktade mejl på innehåll i min inbox känns lite obehagligt.

Ursprungliga planen var att barnbarnen skulle bo hos oss i två veckor, men det blir mer än dubbelt. Inte för det gör så mycket. Vi är härdade från tidigare tillfällen. Då har veckor kunnat bli månader.

Nu ska jag passa på att ta en kopp te till och fortsätta i min deckare. Medan lugnet håller i sig. Om en timme är föreställningen slut.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ockuperad

 1. Bloggblad skriver:

  Spännande med utlandsplaner!
  Jag brukar bli ganska trött efter bara ett dygn med ett intensivt barnbarn som blivit bortskämd av oss, vi ställer ju upp på allt…

  Jag avhåller mig från spontanglas med vin under veckorna, då tycker jag att det känns helt ok med vin till helgen. (Om det inte är konsert med efterföljande pizza/öl med min kulturkompis vid kanalen på sommaren förstås! Jag är inte så tuff att jag inte kan göra undantag.)

 2. Bloggblad skriver:

  Dessutom har jag alltid haft lågt blodtryck.

 3. Irene skriver:

  Trevligt att ha dig tillbaka! De där barnbarnen får leka med kottar när du behöver dator och padda, hälsa dem det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s