Ett ovanligt dåligt byte

Helgen försvann i ett nafs. Utan att vi ansträngde oss det minsta för att göra något vettigt. Tänk förr i världen, på den tiden även måndagen var en röd dag. Då hände det att vi tog cyklarna och rullade ner till Stadsgården tidigt lördag morgon för att sticka i väg till Åland.

Väl framme i Mariehamn var det bara att hoppa upp på hojen och börja trampa. Efter något backiga 35 kilometer kom man fram till Bomarsund och Puttes camping. Putte, som jag aldrig träffat, hyr ut pyttesmå stugor. Och inte behöver man släpa med sig lakan för sänglinne går att hyra.

Anläggningen är enkel, men det finns restaurang så man behöver inte lägga sig hungrig. Men jag hoppade över deras specialitet, Ålandspannkaka. Pannkaka är verkligen ingen favorit och jag det skulle aldrig falla mig in att beställa stekt mjölk när jag är ute på lokal.

På söndagen kunde man se diverse historiskt intressanta platser, som Bomarsunds fästning. Om man är lagd åt det hållet. Eller så går det att hyra båt eller ta en vandringstur i den vackra omgivningen.

Nästa morgon, det vill säga måndagen och tillika Annandagen, fick man ställa klocka och gå upp så att man hann trampa de där backiga kilometrarna tillbaka till Mariehamn innan Viking Line la ut från hamnen.

Ja, sånt kunde man göra innan några klåfingriga politiker fick för sig att byta Annandag Pingst mot Nationaldagen. Rena förlustaffären för hårt arbetande människor.

Jag kräver helt enkelt att beslutet rivs och en folkomröstning i frågan! För alla efterkommande släkten, om inte annat.

2 reaktioner till “Ett ovanligt dåligt byte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s