Rena rama födslovåndan

Som vi har dragit på det här med att boka semestern. Så till den milda grad att vi höll på att hamna i Laxå ännu en gång. Jag har inte varit helt 100 på det här med pilgrimsvandring. Nu när vi inte är lagda åt det katolska hållet. Och inte så intresserade av inre resor och annat snömos. Så jag har inte varit minsta drivande. Snarare mer åt förhalningshållet. Hur som helst, nu satte Maken ner foten och ville beställa flyg. Men resan visade sig bli både krånglig och väldigt dyr, så vi la den till handlingarna.

Under några förmiddagstimmar var vi på väg till Asien. Antingen Thailand eller Kina. Jag höll mig hela tiden skeptisk och tog en promenad till Ringen för att lämna tillbaka mattallrikarna jag köpte igår. Den nya diskmaskinen har nämligen gett mig ett dilemma. Våra tallrikar är för stora för att övre spolarmen ska kunna snurra när jag har mellankorgen på mellanläge. Och det måste jag ha om vinglasen ska få plats. De nyköpta tallrikarna var 1 cm mindre än de gamla i diameter, men det behövs ytterligare en 1 cm. Visade det sig.

Under tillbakavägen ringde Maken och sa: Du skulle inte ha lämnat mig ensam. Nu blir det Namibia med Niki Lauda. Vad du än säger. Hm. Det ska vi bli två om, tänkte jag.

Efter att ha dragit det hela i långbänk både länge och väl, så kom alternativet som vi båda kunde enas om: Skottland! Där har vi ett antal intressanta attraktioner. Som pubar, gamla slott, destillerier, vandringsleder, karlar i kilt, säckpipor med mera. Plus att man kan kommunicera med lokalbefolkningen.

Vi var tvungna att öppna en flaska bubbel för att fira.

Annons

6 reaktioner till “Rena rama födslovåndan

 1. Vad ni än kommer till för resultat så blir jag imponerad av ert planerande. I fjol kom vi oss inte iväg någonstans på grund av bristande sådan. Det finns stor risk att det blir samma resultat för sommaren som kommer, även om maken nu inte längre tror att han ska avlida inom tre månader, vilket han befarade i fjol efter att ha läst läkarböcker både framlänges och baklänges för att få veta allt om sin sjukdom.

 2. Det här meddelandet kom som mail , ett efter varje kommentar jag skrivit på din blogg. Är det en tjänst du har installerat, eller?

  Subscribe to comments on Rena rama födslovåndan on frktjatlund!
  Howdy.
  You recently followed this blog’s posts. This means you will receive each new post by email.
  To activate, click confirm below. If you believe this is an error, ignore this message and we’ll never bother you again.
  Blog Name: frktjatlund
  Blog URL: https://frktjatlund.wordpress.com
  Confirm Follow
  If you want to see all of the blogs you follow on the web in one easy place, sign up for a WordPress.com account.
  Want less email? Modify your Subscription Options.

 3. När jag skulle köpa ny diskmaskin var det viktigaste kriteriet att mina stora tallrikar skulle få plats. Så jag gjorde en modell i papp som jag gick och stoppade i olika maskiner i affären.

 4. Cici: Det finns ett par små rutor under kommentarsfältet, som man kan bocka i eller ur. Jag tror att någon eller båda var ibockad och det är därför du får meddelandet.

  Man ska se upp för att fördjupa sig alltför mycket i sjukdomsbeskrivningar. Det lockar gärna fram en liten hypokondriker. Och jag hoppas att ni kommer iväg någonstans. Till varmare klimat och mindre snö.

  Ullah: Så smart var inte jag. Konsekvensen är att om vi använder de stora tallrikarna så diskar jag dem för hand. Behöver jag säga att vi mest äter på assietterna, 22 cm, numera?

 5. Tack, det stämde, men jag har inte medvetet bockat i rutan. Nu är den i alla fall tom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s