Hur bloggare mår?

Tackar som frågar! Ganska bra med tanke på omständigheterna. Det är fredag och sista dagen för lämning/hämtning på dagis/fritids. Hädanefter blir jag min egen herre på morgnarna och slipper de 172 trappstegen. De som bara går uppför, från Hammarbykanalen till jobbet vid Globen.

Men vad visar min blogg? Om jag skulle köra den i hedonometern, programmet som utvärderar känsloläget i bloggvärlden.

Orden värderas på en glädjeskala mellan ett och nio, där ord som kärlek, kyrka och pannkakor ger höga lyckosiffror medan begravning, självmord och våldtäkt ger bottenpoäng.

Jag får många lyckopoäng på ordet kärlek. Inlägg om kärlek till kortspel, espressomaskiner och gosedjur. Flera om kärlek och gravstenar. Var finns människorna? Pannkakor har bara omnämnts i negativa ordalag. Kyrka och Obama har behandlats lite i förbifarten i varsitt inlägg.

De olyckliga orden? Många begravningar har det blivit; först mammas sen en liten tant följd av Svärdotterns mamma och slutligen Treans. Ett självmord; Kusin Klas pappa och en våldtäkt.

En snabbanalys lutar åt jämvikt, kanske med lite svårmodigt överslag.

Sen tycker jag att slutsatsen

På söndagar är bloggarna som lyckligast

inte är särskilt konstigt om kyrka är ett lyckoord. Å andra sidan borde begravning och kyrka nämnas tillsammans. Väldigt ofta dessutom och ta ut varandra. Men det har säkert matematikforskarna tänkt på.

2 reaktioner till “Hur bloggare mår?

  1. Jag undrar om de tänkt alls, faktiskt. Men jag får ju lov att inse att det är USA när kyrka nämns som ett lyckoord. Dubbelmoralens förlovade land.

  2. Det tror inte jag heller. Att de verkligen tänkt till. Det var liksom lite ironi. Eller så är det en svensks fördomar som skiner igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s