Inte utan min potatisskalare

Jag har inte bara en potatisskalare utan två. Två likadana rostfria Jonas och jag använder dem dagligen. Inte så mycket till potatis utan mest till morötter, jordärtskockor och äpplen. Två behövs eftersom jag har diskmaskin som är så stor att jag inte diskar varje dag.

Åker jag utomlands får en av skalarna följa med. Förutsatt att jag inte flyger utan att checka in.För det är fullständigt obegripligt att folk utanför landets gränser skalar sina jordäpplen med kniv. Som är så tidsödande och skapar så stort svinn.

7 reaktioner till “Inte utan min potatisskalare

  1. Jag har två Jonas. En gammal som skär tjocka jämna skal och en ny som skär mycket tunna skal. Då kan jag välja skalare allt efter hur potatisen ser ut. 😀

  2. Jag upptäcker med jämna mellanrum att jag saknar potatisskalare, så min osthyvel får duga som skalare.

  3. Allra bäst är de strax innan de blir värdelösa. Då de blivit inskalade, så att de passar de egna sättet att angripa rotfrukterna.

    Osthyvlar har också sina poänger. Jag har börjat hyvla vitlöken istället för att pressa lyftorna. Det blir mindre beskt på det sättet.

  4. Vilken konstig pryl… potatisskalare, hm? Undrar hur man gör. Måste höra med min kära hustru, hon kanske vet 😀

  5. Min äldsta skalare har klinga i järn (rostar men går att bryna) medan den nya förefaller vara gjord helt i rostfritt. Går den överhuvudtaget att slipa eller att bryna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s