Tirritationsmoment

Jag tål en hel del, men vissa morgnar blir det bara för mycket så nu måste jag gnälla lite. Idag lyckades Maken att visa upp tre av sina ovanor inom loppet av en halvtimme. Och det på fastande mage. Och då pratar jag om min. Till saken hör att jag har väldigt dåligt morgonhumör innan jag fått i mig frukost.

Första felet: Han börjar prata där han är

Alltså, när jag står i badrummet och borstar tänderna hör jag Makens röst från vardagsrummet. Men inte vad han säger.

– Va?

Då säger han samma sak igen, utan att flytta sig en millimeter åt mitt håll. Det är underförstått att jag ska komma till honom. Men min inställning är att den som vill något, är den som ska flytta på sig.

Jag har ventilerat problemet med Svägerskan och hon säger att Svågern gör precis likadant. Ska man skylla på dåliga gener?

Nummer två: Han stänger inte skåpdörrar

Det här tror jag är epidemiskt eftersom det är så vanligt förekommande. Bara imorse stängde jag badrumsskåpet, garderob, linneskåpet, bokskåpet i vardagsrummet, porslinsskåp 1, porslinsskåp 2, grytskåpet och skåpet under diskbänken.

Någon borde uppfinna gångjärn med timeout. Efter x antal minuter borde skåpet stänga sig själv.

Tredje felet: Han orkar inte hålla upp huvudet

Visserligen är mannen lång, men ändå. Så fort han får tillfälle lutar han huvudet mot skåp, speglar och väggar. Det sätter spår. Feta sådana. Idag var jag tvungen att putsa badrumsspegeln. Igen.

När han diskar står han och lutar pannan mot porslinsskåpet och när han borstar tänderna är spegeln ett lämpligt stöd. För ett tag sedan stod jag och kliade mig i huvudet över en fläck på tapeten. Det var när vi gjorde om kontoret till barnrum. Då kom Maken med lösningen.

– Min dator stod där förut. Den där fläcken beror nog på att jag lutat huvudet mot väggen.

Så nu vet ni hur jag har det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s