Intermezzo

Nu tar jag igen mig lite på rummet inför fördrink och middag. Imorse var det fullständig kaos i stockholmstrafiken Kollegan tog bilen och jag hängde på. Vi trodde att vi var ute i god tid med en och en halv timme för en resa som skulle ta 40 minuter. Det tog oss 40 minuter bara att ta oss från slakthusområdet till påfarten till Essingeleden vid Årsta. Det hade gått fortare att gå.

En av dagens föreläsningar var på temat Storebror ser dig och handlade mycket om hur tekniken kommer till storebrors hjälp. Ett exempel var från ett upplopp på en fotbollsarena i Holland. För att få fram vilka som befunnit sig på platsen begärde polisen utdrag ur telefonbolagens loggar. Där kunde man utläsa vilka mobiltelefoner, som registrerat sin närvaro i området. Så vi är alla lättspårade för överheten.

Den här lilla animationen illustrerar lite av den energi som USA lägger ner på att kriget mot terrorismen. I stort sett alla är skumma och potentiella skurkar.

Ett annat inslag tog också upp mobiltelefoni, men mera ur nyttoaspekten. Hur man kan koppla ihop olika meddelandesystem och omvandla mejl till sms och vice versa eller hur talmeddelanden blev till ljudfiler och skickas hit och dit. Så nu vet jag hur KappAhl och Lindex gör för att locka mig till konsumtion.

Det säger Pling! i mobilen
Hej <<NAMN>>! Välkommen till Lindexbutiken i <<ORT>>. Vi har just nu fått in nya <<PLAGG>>, som vi tror att du skulle gilla. Samtidigt vill vi passa på att ge dig  <<RABATT>> % på valfritt damplagg.

Sen är det bara att klippa och klistra från kundregistet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s