Det finns grader i helvetet

Jag borde egentligen bo i ett hus med halvannan kilometer till närmsta granne. Med tanke på hur andra människor kan reta gallfeber på mig. Nu när flertalet länder börjat lätta på pandemirestriktionerna, så dyker det upp fler och fler människor i våra kvarter. Och vad gör de? Allt vad de kan för irritera. I alla fall om ni frågar mig.

För några dagar sedan dök grannarna under oss upp. I sällskap med ett par vänner. Välkomna, sa vi. Fast vi egentligen ville säga: ”När åker ni?” Så där som barn brukar göra. Deras AC står på vårt tak och låter värre än vår kaffemaskin, tvättmaskin och dammsugare tillsammans. Plus att den sprutar ut en flera meter lång värmekvast över vår matplats på takterrassen. Våra 60 kvm utomhus blir helt enkelt obrukbara så länge som de behagar köra sin appamojäng. Vi har faktiskt funderingar på ett framtida sabotage.

Förutom olägenheten på taket så är grannarna av den mysigare sorten. Som gillar lyktor. Med ljus. Och inte vilka ljus som helst. De ska lukta! Olika parfymer och gärna vanilj, som står och stinker på deras uteplats. I hate it! Vårt sovrum ligger alldeles ovanför.

I går pratade grannarna med en annan granne, tvärs över poolområdet.
– Jag hoppas att ni inte blev alltför störda av vårt hemmadisko i natt? Ja, vi höll på fram till tvåtiden.
Varför bekymra sig över om folk på andra sidan kvarteret? När det finns människor på närmre håll? Tur för dem att jag sover med öronproppar. Annars hade jag gått i taket! Eller snarare nedför trappan och sagt några sanningens ord.

Och då är det bra att tänka på ”Mitt liv som hund”. Att det alltid finns de som har det värre. Våra vänner som bor inne i Torrevieja, till exempel. Deras grannar är ett gäng säsongsarbetande killar. Som gärna festar loss. Röker gräs och spelar musik nätterna igenom. När de är på plats. Så till den milda grad att våra vänner tvingades byta sovrum, till det i andra änden av huset.

Ja, det är bara att lugna ner sig. I morgon åker våra grannar med sällskap tillbaka till Stockholm. Och vi kan pusta ut!

2 reaktioner till “Det finns grader i helvetet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s