¤*@$%*€

Det händer att jag önskar att jag kunde lite mer spanska. Ganska ofta, faktiskt. Speciellt idag. Vi tog oss till stora köpcentret för att handla lite mat. Inte för att vi egentligen behövde. Mat, alltså. Däremot börjar bensinmätaren krypa ner under halv tank och om man handlar för över 30€ på Alcampo får man en rabattcheck på bensin, 0,05€ per liter.

Maken körde in bilen i garaget och ställde sig i en ruta. Alltså han körde igenom en ruta och ställde sig i rutan framför.
– Det där gillar jag inte, sa jag. Om det ställer sig någon bakom oss blir det knepigt att få in varorna i bagageluckan.
– Äsch, jag sitter kvar och håller koll.

När jag kom tillbaka var rutan bakom oss fortfarande tom och jag började plocka ur mina varor. Då backar en kvinna i en bauta-Volvo in i rutan bakom oss och in i min varuvagn, som fastnar i hennes registreringsskylt. Då hon lägger in framåtväxlen, kör och tar med sig min vagn. Då bankar jag på bakrutan, skriker och sliter tillbaka min vagn och fortsätter med urpackningen.

Kvinnan i bilen fortsätter en bit framåt, lägger in växeln i reverse och börjar backa mot mig igen. Det var då topplocket gick. På mig. Och jag sökte efter lämpliga glosor. Helst hade jag velat säga: estás ciega?men jag drog till med: Are you blind, or just stupid? Det var hon inte. Blind alltså men hon hade mörka solglasögon på sig i det underjordiska garaget.

När Volvo-kvinnan klev ur sin bil hävdade hon att det var jag som var estupido, som stod i den ruta hon hade för avsikt att ställa sig i. Enligt hennes logik var hon i sin fulla rätt att köra på mig och min vagn. Jag inkräktade ju på de kvadratmeter hon hade för avsikt att nyttja.

Då drog jag till med: cretino, tonto y estupido, på dig själv och knackade mig menande i tinningen. Maken klev ur bilen och föste med talande gester bort henne.

Ja, jag kanske skulle anmäla mig till kommunens gratiskurs i spanska som börjar i nästa vecka. Men jag misstänker att man inte har oförskämdheter på schemat. I alla fall inte i grundkursen.

2 reaktioner till “¤*@$%*€

  1. Som vanligt roande att läsa dina inlägg! Men om du la av en rejäl salva med svenska svärord, som du kan lägga mer kraft och pondus i när du är säker på betydelsen, skulle säkert den backande damen förstå andemeningen alldeles utmärkt!

    När jag sitter vid datorn är det enklare med allt jag ska fylla i eftersom den datorn kommer ihåg vad jag skrev senast.

    Eftersom jag är lärare och därför lätt kan bli beskylld för att tro att jag vet allt, kniper jag ofta ihop när jag faktiskt vet. Om jag inte glömmer det… att knipa ihop alltså.

  2. Du är för rolig, du! Men jag instämmer med föregående kommentar att det nog skulle gå bra med svenska eder så länge eftertrycket finns med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s