Nedräkning

Igår blev jag av med coronafrisyren. Äntligen! Efter mer än ett och ett halvt år. Frissan försökte övertyga mig om att jag borde ha lite färg i barret, när jag ändå var igång. Fräscha upp de vita och grå stråna. Jag stod emot för jag är väl medveten om konsekvenserna. Efter två-tre veckor behöver man åtgärda utväxten och sen, efter några veckor, är det dags för samma sak igen. Och igen. I evigheters evighet.

Men jag förstår frissorna. De ska ju också leva. Eller kallar man inte kvinnliga frisörer för frissa längre? Många säger frissa om frisyrer nuförtiden. Men i min värld heter de frilla om man vill slanga till det.

Idag har jag tvättstugan. Med stort T. Dels som ett led i att stänga ner vår vistelse här, men också för att fräscha till det inför nästa vecka när vi ska få fondväggen tapetserad. Mattor, täcken, kuddfodral, sittdynor och annat får en sig duvning. Hemmet kommer i ett annat ljus när man ska ha nattgäster. Plötsligt ser man alla smulorna i besticklådan och i kylskåpet uppenbaras smörkladd och annat icke önskvärt på glashyllorna.

Vi var på Ikea i måndags. Igen. Saker här tenderar att få fötter. Eller så har de egentligen aldrig funnits innanför vår ytterdörr. Underlakanet till bäddsoffan har definitivt tagit sig ut genom ytterdörren. Det var mycket bredare än övriga och jag har letat högt och lågt på våra 52 kvadratmeter utan resultat. Huvudkuddarna däremot är jag osäker på om vi haft fler. Men nu är två till införskaffade. Våra gäster ska ju också ha något att vila sig på.

Det har ju stått i bladen att flera butiker har transportproblem, inklusive Ikea. På plats i varuhuset ser man att det är oroväckande tomt i somliga hyllor. De kuddar jag ville köpa har varit slut länge. Samma med Billyhyllan. Jag har varit inne på hemsidan i stort sett varje dag och kollat lagerstatus. Vi vill också uppdatera vårt muggiga badrumsskåp. Jodå, visst kan vi få det skåp vi vill ha. Om vi hämtar ut det på närmaste varuhus. Det där med nära kan ju diskuteras. Hemsidan föreslår Sundsvall, en bit från oss. Typ 38 mil. Så det behovet känns inte så trängande i dagsläget.

Annars har jag lite luncher/middagar att se fram emot. Imorgon ska jag luncha med en gammal arbetskamrat, på söndag bjuder barnen på en försenad bröllopsmiddag med anledning av vår 50-åriga i februari och i nästa vecka har vi bokat en middag med gamla vänner. Efter det kommer våra Dalavänner.

Sen drar vi 333 mil söderut. Där är det fortfarande över 30 grader och prognosen lovar ingen svalka de närmaste veckorna.

Annons

En reaktion till “Nedräkning

  1. Jag var orolig för att byta frissa, min gamla gick i pension, men den alldeles nyexade 19-åringen som jag chansade på när jag droppade in, gjorde mig såååå snygg i håret (resten ser lika slitet och rynkigt ut som vanligt). Vid senaste besöket fick hon göra slingor så det grå fick en ny lyster. Det blev så lättskött med den lite kärvare strukturen. Henne vill jag fortsätta hos! Även när hon inte får betalt som elev längre…

    Vi hade övernattningsgäster i helgen, så jag kan allt om man då hittar för fel, som om gästerna skulle kolla i alla hörn …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s