Klämkäck

Om man ska tro på Hollywood så skulle jag aldrig ha platsat som advokat. Inte bara för att jag saknar rätt utbildning. Det går ju alltid att reparera. Nej, det hänger mer på klädstilen. Fy för att stolpa runt i högklackat hela dagarna. Det var länge sedan jag klarade det på en fest ens. Och korta, snäva kjolar till korta snäva kavajer passar varken min kropp eller knopp.

Nej, ballerinaskor tillsammans med rymlig kjol och kofta, är mer min melodi. Och strängare klädkod än så har det inte varit på mina arbetsplatser. När jag jobbade hade koftorna knappar framtill, men i min tillbakalutade pensionärstillvaro har flera av koftorna dragkedja. Och huva. Själva huvan är inte viktig eller nödvändig i sammanhanget, den brukar ingå ändå. Men det är sällan jag har den på huvudet.

På en butik i Skrapan hittade jag tröjor i min kaliber. Med dragkedja och huva. Jag tog en grå och en svart huvtröja med mig till kassan. Om det hade funnits en olivgrön i min storlek, hade det blivit tre.

– Mysdax, ser jag, sa expediten Som tydligen ville göra jobbet lite roligare.

Konstig kommentar, tänkte jag. Speciellt som jag kom dit i en snarlik tröja. Min alldeles vanliga mundering.

– Vill du ha en kasse?
– Nej tack, jag har en med mig, sa jag och slet upp en prydligt hopvikt Hemköpskasse ur ytterfacket på handväskan.

– Åh, en ordentligt människa, ser jag.
– Njae, snarare ekonomisk.
– Är inte det samma sak?

Okej då. Jag är väl ganska ordentlig. I handväskans ytterfack har jag alltid två plastkassar att ta till vid inköp. Det sparar både plast och pengar.

2 reaktioner till “Klämkäck

  1. Det var ju en fullständigt genial idé om att vika en plastkasse! Det ska jag börja med. Jag har hittills bara knycklat ner en – de gånger jag alls har kommit ihåg det alls.

    Jag förstår kommentaren om ordentlig, själv räknas jag inte dit.

    Idag har jag städat stuga+lusthus riktigt noga eftersom vi får gäster på fredag. En sån falsk människa är jag. Städar noga för att ge intryck av att vara ordentligt. Men ack, vad jag njuter av att sitta i det finstädade, alldeles stilla för att inte stöka till.

    Inte lätt för expediter att veta om de ska hålla käft och riskera att bli tagna för surmulna, eller öppna den och bli tagna för glappkäftade.

  2. Ja, visst är det ett fiffigt sätt att vika påsar. Egentligen är jag inte så ordentlig och städar på en helt annan nivå när vi ska ha gäster. Kollar till exempel badrum, kylskåp och kökslådor så jag inte behöver skämmas. Egentligen tycker jag att det bara är trevligt med engagerad butikspersonal. De flesta här i stan nöjer sig med ”Var det bra så?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s