Hemarbete

En granne till oss när vi bodde i Solberga, det vill säga för sådär trettio fyrtio år sedan, ägnade mycket tid åt ommöblering. Så mycket att något av det första dottern sa var: Ska vi möbbla om? Sån är inte jag. I regel ger det sig på en gång var möblerna ska stå och sen står de där vi ställt dem, tills det är dags att flytta.

Men det är lite annorlunda när man flyttar från stort till mindre. Då är risken stor att man får med sig mer än man egentligen behöver. Igår åkte en bokhyllesektion till ner i grovsoporna. Eller kretsloppsrummet, som det numera står på dörren. Men mig lurar de inte. Rummet är så litet att det enda som sorteras är glas, tidningar och elektronik. Resten hamnar i ett kärl med rubriken Blandat.

Och nu har även jag möbblat om. Skrivbordet är flyttat till det tomrum som uppstod när vi slängde bokhyllorna och byrån hamnade på skrivbordet gamla plats. Vardagsrummet börjar se riktigt spatiöst ut. Nu inväntar vi bara att den smalaste Billyhyllan ska finnas i lager på Ikea i vår närhet. Den kostar nästan ingenting, men att få hem den kostar mer än dubbelt så mycket som själva möbeln. Och då lämnas varorna på trottoaren utanför. Så ännu en gentjänst kommer att krävas framöver.

Om en månad ska nog både ommöblering och tapetsering vara avslutad. Våra vänner från Göteborg har lovat att titta förbi oss i mitten av september.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s