Äpplet faller inte långt

När jag pratade med Syrran i våras om vårt vaccinationsdilemma, alltså att vi inte ville åka till Stockholm för att få våra sprutor eftersom barnbarnet Noa bor i vår lägenhet. Han jobbar och går i skola, det vill säga att han träffar folk hela tiden. Syrran var helt oförstående till problematiken och sa kallsinnigt: ”Men det är väl bara att slänga ut honom. Han är i alla fall myndig.”

Bara och bara. Det är lätt för dig att säga. Men vart ska han ta vägen i så fall? Undrade jag. Nu löste sig i alla fall det problemet i och med att skolan tog slut och han kan bo hos tjejen i Norrköping.

Idag pratade jag med Lillsyrran, som har varit på husbilssemester. Hon och dottern hade även med sig Syrran på turen. Det vill säga urnan med askan från kremeringen. Gravsättningen i Småland var med på programmet.

Jag redogjorde för det senaste hos oss. Att Sonen bor på hotell de sista veckorna innan han får tillgång till sin nya bostad. Det visade sig vara ett bättre alternativ till andrahandshyrning. Jag avslutade samtalet med Lillsyrran.

– Nu måste jag gå ner i tvättstugan och ta ur maskinen. Ettan har anförtrott mig sin smutstvätt, nu när han bor på hotell.
– Men han kan väl sköta sin tvätt själv.

Kan och kan. Lätt för dig att säga. Men var då nånstans? I handfatet på hotellet? Undrade jag. Och jag tror inte att hon skulle resonera lika okänsligt om det var hennes son som hade problem.

Nej vet ni vad. Nu är det jag som går ner i tvättstugan och hänger upp andra maskinen med Sonens paltor. Jo, han kan tvätta själv. Det är jag övertygad om, men då och då kan alla behöva en tjänst eller två. Utan förnumstiga syrrors spydiga kommentarer.

Annons

2 reaktioner till “Äpplet faller inte långt

  1. Det är kanske tur att jag inte har någon syster. Bara en bror som aldrig lägger sig i. På facebook finns några ”vänner” som har starka åsikter om det mesta, så för att slippa kommentarer om att mina favoritböcker/teveprogram/filmer är dåliga, så håller jag tyst om vad jag läser och ser … Min smak är min. Och inte heller berättar jag om curling av våra vuxna barn, så slipper jag den kritiken också.

  2. Jag kan ibland få kommentarer privat, som inte är så snälla. Men annars är det lugnt. Det kanske beror på att publiken är liten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s