Det man inte har i huvudet/plånboken

Att handla mat är en konst. Och att handla ekonomiskt är en ren vetenskap. Regel nummer ett: gör besöken i matbutikerna på egen hand. Annars åker det ner en massa onödigheter i varukorgen. Nötter, chips, choklad, smaksatt vatten, fyllda croissanter, Dregens edition av Polly eller liknande. Helt enkelt sånt som jag aldrig skulle lägga pengar på.

Nej, jag börjar veckan med att gå igenom erbjudanden från de fyra matbutikerna runt mig. Utifrån extrapriserna gör jag upp inköpslistor. En per butik och en för sånt som behövs utöver specialpriserna. På tisdag eller onsdag börjar min rundtur.

Först ut är Ica, där jag är stammis och får 10% i seniorrabatt. (Jag uppskattar att det inte heter pensionärs-dito) Idag var Ica-besöket en besvikelse. Jag möttes av flera skyltar med texten ”Aj, vår leverantör har problem …”. Då var det bättre på Hemköp, där fanns det jag skrivit upp. Däremot var det inte så många saker intresserade mig.

Regel nummer två: Om man gjort sig besväret att skriva inköpslistor, är det ännu bättre om man läser vad som står på dem. ”Köpte du något smör?” undrade Maken när vi satt i Obsan och kollade killarna från Jackson trädvård, som grejade med pilarna runt dammen.

”Scheiss! Jag tar det på Lidl. De har en Bregottkopia, som är nästan en tia billigare.” och tog en mindre omväg hem.
”Köpte du nån lammkorv, som jag sa att jag var sugen på?” Men Lidl har ingen lammkorv. Finns möjligen på Hemköp. Ut en sväng igen.

Trots att jag aldrig tog mig längre bort än tre kvarter i olika riktningar från hemmet har jag i alla fall lyckats avverka 8.300 steg. Motion helt gratis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s