Fastighetsaffärer

Maken vaknade med ett ryck i morse. Det lät som om Niagarafallet rann genom vårt nedsänkta halltak. Själv sov jag helt bekymmerslöst. Öronproppar kan vara effektiva, speciellt mot brus. Men ljudet var helt klart oroväckande och Maken såg framför sig alla vattenläckor han upplevt under sitt arbetsliv. ”Vi måste gå ut. Vem vet, rätt vad det är ramlar innertaket ner i våra huvuden!”.

Jag ringde in en felanmälan och Robin lovade att skicka över någon. Någon, Kenta, plus en till kom halvannan timme senare. Då hade ljudet av forsen lagt sig. ”Kan det vara ombyggnaden på plan ett som gjort något?” ”Tror inte det”, sa Kenta. ”De gör inget som påverkar vattnet”. Nähä, men låter gör det likafullt då och då. Framtiden lär väl utvisa hur det går med fastigheten, om det är vatten som brusar eller inte.

När plusmannen, tillika förvaltare ändå var här frågade jag vad de tänkte göra med innergården. ”Har ni några planer på rengöring, högtrycksspolning, eller nått?”. Svaret blev ”eller nått”. Man tänker använda höst och vinter till att bryta upp gården och bygga om garage och källarplan. Och då är det ingen större mening att göra något åt gården. Vi får väl se om den förändringen blir till det bättre.

En annan förändring som är på gång är ett bygge på grannfastighetens innergård. Fastighetsägaren där har ansökt och fått beviljat byggnation av ytterligare ett hus. Förvaltaren hade förhoppningar om att ombyggnaden av vår gård och tillbyggnaden hos grannen ska samordnas.

Enligt planbeskrivningen på stadens hemsida:

”Det tillkommande gårdshuset placeras direkt motbyggd de befintliga brandväggarna tillhörande fastigheterna Smeden 3 respektive 4. Byggnaden kommer att inrymma cirka 5 lägenheter, med en yta av uppskattningsvis 50 kvm per lägenhet, och en lokal på bottenplan samt trapphus och hiss.”

Okej, några cykelställ flyttas till andra sidan gården. Det enda jag kan ha emot bygget är att det blir ytterligare 5 hushåll som kan leva rullan på vår redan nu livade innergård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s