Utflykt

Vi bestämde oss för att göra den där turen till Ikea. Och tur var väl det. Från nästa vecka hade det blivit betydligt krångligare. All trafik på stora delar av tunnelbanelinjen mot Skärholmen kommer att ersättas med bussar från och med måndag. Nu gick färden till och från förhållandevis smidigt.

Man har gjort om på Ikeas sen sist. I alla fall där vi rörde oss. Nu hade man öppnat upp så man kommer direkt till husgeråd och alldeles invid inpasseringen kan man passera ut via kassor med självskanning. Om man hade färre än 20 varor och betalar med kort. Det passade oss utmärkt!

Jag lullade runt med min inköpslista. Hittade de mesta på en gång, förutom tillbringaren. Eller bringaren Vardagen, som den heter enligt kvittot. Ikea tycker att den hör hemma bland baksaker. Jag antar att det beror på att prylen är försedd med gradering. Men däremot gick jag bet på grytlappar. Vi letade och letade och när vi hittade en i personalen, kunde han upplysa oss om att pannlapparna var slut. Totalt ”Så ni får leva på hämtpizza ett tag till” sa han och travade vidare.

Vi köpte på oss lite allt möjligt så nu har vi 18 teskedar att slarva bort om det skulle knipa. Plus några skålar, plastbyttor, smörknivar, äggkoppar, rivjärn och en skalkniv. Det mesta i serien Vardagar eller IKEA 365+. Det står i alla fall så i specifikationen på kvittot, som man numera kan få till sin mejladress.

Det blev ingen kudde och inte heller någon matta. Husgeråd var det enda vi mäktade med. Bra jobbat ändå, tyckte vi nöjda med dagens expedition.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s