Pressat schema

Nej, vi springer inte i butiker. Bara i nödan. Som när den stora supermercadon Alcampo påstod i reklambladet att det i deras fiskdisk skulle finnas kokt hummer. ”Det tror jag när jag ser det” sa jag när Maken tyckte att vi skull slå till på en. Eller två.

Nej, det fanns inga kokta. Bara levande. Jättelika. På en YouTube-film kan man se hur en knivbeväpnad man klyver en sprattlande hummer på längden. Sånt klarar inte mina franska nerver. Jag försökte förklara för kvinnan i fiskdisken att jag inte har någon olla som är tillräckligt stor för att koka en hel hummer.

Maken får nöja sig med ett annat online-köp istället. Inte av skaldjur utan av nya ecco-sandaler. Leverans idag mellan 8 och 22. Till saken hör att vi hade bokat lunchdejt med några vänner klockan 14. Utomhus. Ska budet hinna fram till oss innan vi är tvugna att ge oss av? Och kan vi, när vi ändå är inne i Torrevieja, kolla om det finns hummer på Carrefour?

Vi hade tur som tokiga; budet ringde på alldeles innan vi skulle dra. Vi drog och åt indiskt. Inte min favoritkategori, men Maken blev glad. Och vännerna, som är vegetarianer och stamkunder på stället.

Efter drygt två timmar skildes vi åt med överenskommelse om att ses på en annan av deras favoritkrogar någon gång framöver. Då hade vi hunnit bli både matta och kissnödiga så hummerexusioner gick bort direkt.

Och i morgon blir det inte heller någon skaldjursjakt. På nyårsafton har Amazon aviserat leverans igen. Då ska vi få ett paket med ett 1000-bitarspussel med Alhambrapalatset som motiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s