Väder är ingen lek

Det regnar inte ofta här i Spanien. Och oftast kommer det bara en liten lätt skur som det inte är mycket att orda om. Men den här veckan har det regnat ordneligt två gånger och har det varit surt. Alltså inte själva surhetsgraden på regnet, men konsekvensen är att det har skapat ett mindre muntert sinnestillstånd.

Vi har en inofficiell arbetsfördelning här hemma: jag tillhör innelaget och Maken utelaget. Alltså jag ansvarar för tillståndet inomhus och Maken för det utomhus.

Alldeles innan regnet gick Maken lös med högtrycken. Både på takterrassen och på markplanet. Grindar, trappor och grill fick också sin beskärda behandling. En matta åkte i soporna och tusen, säger tusen löv sopades upp.

Bortkastad möda så här i backspegeln. Spanskt regn är skitigt. Riktigt skitigt om vinden ligger på från Sahara. Och det gjorde den tydligen den här gången. Allt är sandigt. Till och med klädnyporna, som numera sätter smutsmärken på tvätten.

En av innelagets uppgifter är att sköta kontakten med bland annat myndigheter. Härom veckan fick vi en påminnelse om att det är dags att boka tid på itv (Inspección Técnica de Vehículos), det vill säga spanska Bilprovningen.

Det går att boka tid på nätet. Och provställena ligger tätt och har hur många tider som helst, visar det sig. Men kruxet för vår del är att nätformuläret har ett antal obligatoriska fält, bland annat mobilnummer. Där sprack det. Vi har kvar vår svenska operatör och våra svenska nummer. Invalida på hemsidan, hur jag än skrev det.

Vi får väl ta oss fysiskt en halvmil och boka på plats. Vädret lovar att bli vackert den närmsta veckan.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s