Vinden är vresig

Den nordostliga vinden blåser så det viner om knuten. Men jag skulle inte säga att kölden är sträng. Nej, det är 19 grader. Däremot började det att regna precis när jag var på väg upp på taket. Min intention var att hänga tvätt. Lakan som snurrade klart i maskinen redan i går eftermiddag.

Nu får hängningen anstå till i eftermiddag. Förhoppningsvis. Enligt två olika väderappar ska det sluta regna vid lunchtid. Det är bara yr.no som är av avvikade åsikt: enligt norrmännen regnar det inte alls och vinden är knappt laber.

Häromdagen blev det ännu en tur till mobilfixarna. Då gav batteriet på min mobil upp. Två veckor efter Makens. Våra telefoner köptes samma dag, 25/2-2017. Vi har inte hanterat laddandet på samma sätt. Jag vill helst ha mobilen fulladdad så mycket det går. Maken däremot har låtit sin ligga utan att vara uppkopplad till elnätet, så den laddat ur totalt ett par gånger i veckan.

Nästan så att jag tror att Apple kodat in någon form av självdestruktion i sina mobiler. Ännu ett sätt att öka omsättningen. Förutom att lansera nya modeller.

Nu börjar även Makens iPad muppa sig. Han brukar spela fåniga spel, som gör att plattan blir superhet. En konsekvens han försökte motverka genom att lägga den på en kylplatta, tagen direkt ur frysen. Inte att rekommendera. Paddan protesterade å det bestämdaste genom att släcka ner sig.

Jag frågade mobilfixarna om de även byter batterier på plattor. Yes, box! sa killen. Men det kostar lite mer. Ja, ja, inte helt oväntat.

Min Ipad är nog ett halvår äldre än Makens och än så länge uppför den sig exemplariskt. Men jag spelar inte på den, utan läser bara DN, Svd och AB stillsamt liggandes i soffan. Inte alls lika upphetsande som Diggy och Angry Bird.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s