Import

Sonen ska skicka ett paket, har han lovat. ”Men vänta några dagar, vi kanske kommer på fler saker” sa jag. Fler än vad då? Man kan tro att det mesta finns här. Och det gör det. Men inte allt.

Det finns vissa saker jag är petig med, som visserligen finns i Spanien, men inte riktigt av samma slag som jag är van vid. Som somliga städutensilier. Visst, det finns diskborstar, men jag har inte hittat några som kommer i närheten av Icas egna. Ja, det finns skurborstar, men alla är med hård, för att inte säga superhård borst. Och det finns diskdukar, men inte mina favoriter: Wettex classic.

Dagen efter kom jag på sirap. Det har jag saknat. Visserligen funkar honung till mycket, men knappast till kolakakor. Idag kom jag på strumpbyxor. Där har Åhléns en sort som jag föredrar. En timme senare dök tandborstar upp. Min favoritsort finns inte här.

Nu vågar jag inte komma med fler önskningar. Det går ju inte att köra med sina barn hur som helst. Och jag erinrar mig min arbetskamrat som brukade handla åt sin gamla svärmor. ”Anita, jag ser att Hemköp har extrapris på strömming. Kan du köpa ett halvt kilo till mig?”

Man kan lugnt säga att det var en omväg att ta sig till Hemköp, så Anita köpte fisken till fullt pris på närmaste Konsumbutik. Uppdragsgivaren var nöjd med att ha sparat några kronor. Utan minsta tanke på att det skulle kosta svärdottern både tid och bensinpengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s