Dags igen

Ikea har en tjänst, som jag inte kände till. Nämligen att man kan lägga in en bevakning, så att deras kundtjänst skickar ett mejl när en pryl man vill ha, har kommit in i lager i själva butiken. Jag anmälde mitt intresse på köksbordet Laneberg, som varit slut i Murciabutiken och har väntat spänt på att det skulle plinga till i inboxen. Trots det har jag gått in varje dag och kollat läget. Imorse stod det på nätet att bordet fanns tillgängligt igen. Men ännu har det inte hörts något pling.

Jag har fyllt i en lista med bra-att-ha-saker som borde införskaffas när vi ändå tog oss sex mil inåt landet. Det mesta fanns. Det enda som saknades var en sil i önskad storlek och tyger på meter. Tygavdelningen i Murcia är ett riktigt skämt. Knappt ett dussin tyger att välja mellan. Så det blir inget lapptäcke.

Jag gjorde en lov i butiken med svenska matspecialiteter och rykte åt mig en förpackning med rökt lax där priset var nedsatt med 30%. För att inte kassörskan skulle missa rabatten la jag laxen på kassabandet så att den illgröna rabattlappen skulle synas ordentligt.

Men såg hon lappen? Njet. Min vana trogen kollade jag kvittot och där syntes bara fullpriset. Hallå, fröken! Här blev det fel. Nej då, laxen kostar så mycket. Ja, jag vet. Men var finns avdraget? Då blev det väldigt krångligt. En tjej från kassaledningen tillkallades. Hon sa att jag måste gå till återköp. Pengarna för fullt pris  skulle sättas tillbaka på kortet och laxen inhandlas på nytt till det rabatterade priset.

En sån hantering gör att jag förlorar pengar på affären. Kassaledningstjejen trodde att jag var dum ihuvudet och gjorde sitt bästa för att förklara för mig att det skulle jämna ut sig. Pengarna backades och jag fick laxen med rabatt, typ.

Och jag i min tur försökte förklara att mitt kort var svenskt och att när jag köpte för 14,50 kostade det mig mer än den summa som sattes tillbaka när köpet backades. Skillnaden brukar vara runt 50 öre per euro. Tillräckligt för att vara irriterande. Plus den tid som förslösades under hanteringen.

Nåja, vi har ett nytt köksbord. Som ligger kvar i bilen än så länge. En tur till Ikea tär på krafterna. Och innan vi kan bära upp de två platta paketen måste det gamla bordet väck. Det tar vi en annan dag.

 

Annons

En reaktion till “Dags igen

  1. Hm… anar jag en tanke att det kan vara värt att krångla till det lite för utlänningar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s