Glädjedödare

Jag vet inte hur många timmar jag ägnat åt Dagens nyheters korsord under årens lopp. Men det är åtskilliga. Mestadels på datorn. När jag varit klar har jag klickat på knappen ”Skicka in lösningen”. Inte för att själva tävlandet varit så viktigt för mig. Trots att jag vunnit flera gånger. Snarare att jag har varit nöjd över att alla rutorna blivit ifyllda.

Men sen några veckor tillbaka är det slut med det nöjet. DN vill inte längre ha in några lösningar, varken elektroniskt eller på papper. Och motiverar det hela med att det kostar för mycket. Okej, jag förstår att det kostar en del att rätta papperslösningar, men knappast en digital version.

Att man tagit bor vinsterna gör inte så mycket. Presentkort på 200 kr kan man både ha och mista. Men att man ersatt Skicka-in-knappen med en facit-knapp förtar hela utmaningen. Speciellt som lösningen är tillgänglig på direkten. Alltså innan man själv skrivit in en enda bokstav.

Konsekvensen är att jag inte känt mig motiverad att avsluta ett enda korsord efter ändringen. Man kunde väl avvakta en vecka med att göra facit-knappen tillgänglig till exempel.

Och hur mycket kan det kosta att köra insända elektroniska korsordslösningar i ett dataprogram för att sortera ut vinnare? När man redan har ett digitalt facit? Undrar jag.

Men det hela kanske handlar om vilka läsare tidningen är intresserad av att lägga pengarna på. Vi som gillar korsord (läs: äldre med framtiden bakom sig) är antaligen inte målgruppen.

 

Annons

En reaktion till “Glädjedödare

  1. Det är apatråkigt att lösa korsord på iPaden och veta att jag kan kolla med ett klick… Jag har helt slutat att skicka in lösningar sedan det blev så krångligt med papperstidningen – alltså man kan fortfarande skicka in, men gör det digitalt och tävlar med alla andra lokaltidningar över hela landet. Jag prenumererar numera bara digitalt på vår lokaltidning, men köper ibland lördagsnumret för att få lösa korsordet på papper.

    Förr vann jag jätteofta eftersom jag lärde mig ett knep av en bloggare, vars pappa jobbade på en tidning och hon fick som barn komma varje vecka och dra vinnare ur högen. Vilka kuvert hon drog? Det säger jag inte. Men det funkade, så tydligen höll man på länge med att låta barn dra vinnare. Fast nu är det bara Körjournalen och Kyrkans Tidning som har vanligt inskick – och på den ena vann jag nyligen ett bokverk jag gärna ville ha, men tyckte var för dyrt att köpa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s