Härdad

Solljuset är inte bara en källa till liv. Blir det för mycket av den varan så är det väldigt nedbrytande. Plast till exempel tål nästan ingenting. Som klädnypor, de åldras väldigt fort i solenoch drabbas förr eller senare av benskörhet. På den omgång jag köpte förra året har plastskänkel efter skänkel gått av. Och några hederliga nypor i trä har jag inte sett här.

Klädnypor finns säkert på Mercadona, sa jag. Förra årets lime-gröna inhandlade jag på Alcampo. Det gör jag inte om, eftersom de egentligen var alldeles för små. Men var i hela världen hittar man nyporna i butiken?

Jag letade på avdelningen för tvätt- och sköljmedel. Nada nypor. Sen bland rengöringsmedel och städattiraljer. Inga där heller. Jag får helt enkelt fråga en anställd. Men vad heter klädnypa på spanska? Google svarar: pinza de ropa. Tjejen i den gröna uniformen viftar med handen mot hundmatsavdelningen.

Fattade hon verkligen vad jag ville veta? Det borde hon, eftersom jag visade googleresultatet på min mobil om utifall mitt uttal var alldeles uppåt väggarna. Och mycket riktigt. Där bland diverse hundgodis låg klädnyporna. En spansk självklarhet, tydligen.

mascarillaI morse förpassade jag de gamla klädnyporna till sophinken och hängde tvätten i de nya. I tvättmaskinen låg det, förutom kläder, även engångsmunskydd. Hela två stycken. Maken påstod att han känt igenom sina fickor. Men efter hård press medgav han att han bara klämt på utsidan av shortsen.

Nu vet jag i alla fall att munskydden tål tvätt i 40 grader utan att de går sönder. Men de lär knappast vara någon större mening att hänga dem på tork i den gassande solen.

2 reaktioner till “Härdad

  1. Undrar verkligen till vad hundarna eller deras ägare använder klädnypor! Jag behöver inga längre, för jag hittar inte hålet. Alltså det som torkställningen ska ner i. Det har växt igen. Lika bra det, för när jag hängde tvätten ute, glömde jag ofta ta in den … och så regn på det …
    När jag svarar bloggare på iPaden, då kommer jag in som Bloggblad per automatik, men stationära datorn känner inte igen mig. Även om jag är en snabbskrivare, tröttnar jag fort på allt som ska fyllas i.
    Men titta! Jag kunde klicka in mig med hjälp av de små ikonerna! Problemet löst!

  2. Så bra! Själv ogillar jag tvestjärtar som ofta följer med tvätten in i Sverige. Och i Stockholm är soltorkning inget alternativ när man saknar balkong/uteplats/terrass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s