Jalu

Nej, jag är inte missunnsam. Om jag får säga det själv. Jag är snarare oftast glad å andra vägnar. Det är bara ibland som jag inte tycker att vedervärdiga människor förtjänar framgång. Men det händer ändå att jag kan känna en viss avundsjuka. Till och med mot trevliga människor.

Folk som disponerar över en massa kvadratmeter till exempel. Många fler än de egentligen behöver. Så stora ytor att de behöver hjälp med att hålla efter dem. Det skulle jag också vilja ha. Kanske inte hjälpen men själva lebensraumet. Fast jag innerst inne inser att då borde jag ha gjort andra val i livet.

Men om jag skulle komma med en liten, liten önskan för framtiden så vore det ett kök som är tillräckligt stort för att rymma en kyl- och frys-kombo. Med ismaskin i frysdörren. Det vore nått i sommarhettan. Vi har varit hemma hos folk med nyrenoverade kök och de har självklart försett sig med ett dylikt skåp. Grattis, säger jag!

En gång i forntiden, när vi själva hade ett stort kombinerat kyl- och svalskåp bredvid en lika stor frys, fanns vad jag vet inga frysar med ismaskiner i dörren. Och hade det funnits, hade vi förmodligen inte tyckt att det varit värt pengarna. Om vi hade haft några. Och efter det glada 80-talet har våra kök inte rymt mer än en kyl/fryskombo.

Själv tröstar jag mig själv med att läsa recensioner på nätet. Vart och varannat skåp verkar ha problem med själva isproduktionen. Som ger upp lagom till att garantitiden gått ut. Men vad är en bal på slottet???

Annons

3 reaktioner till “Jalu

  1. Jag har fått permanenta ”isbitar” av dottern. En plastfyrkant med nån okänd vätska i som man lägger i frysen. Riktigt bra, men går inte att tugga… numera, när jag inte längre har amalgam i tänderna, tycker jag det är jättegott att tugga is. Förr rös jag vid bara tanken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s