Allegrekisk

Jag tål inte alkohol.
– Vem f-n gör det! Skulle Åke på förra jobbet ha sagt. Eller heter det förrförra, när man inte längre har något jobb. Jag vet inte. Hur som helst verkar det som jag blir dålig i magen så fort jag dricker rödvin. Alltså ska jag inte dricka rödvin så fort.

När man blir bortbjuden nu för tiden får man ofta frågan om det är något man inte tål. Själv är jag tålig. Möjligen att rå paprika kan ställa till det, men det petar man enkelt bort.

Andra kan vara svåra att vara till lags. Vi hade en familj hemma hos oss i höstas. Fyra personer. Pappan – vegan, mamman – glutenallergiker, dottern – allergisk mot mjölprotein och sonen tålde inte fisk och skaldjur.

Familjen erbjöd sig att ta med sig egen mat.
– Kommer inte på fråga. Jag löser det.

Även om det komplicerade saker och ting. Svårast var nog mjölkproteinet. Till och med margarin gick bort. De sorter jag hittade innehöll en liten gnutta skummjölk. Det fick bli flera olika rätter med tydlig innehållsförteckning.

Det här med rödvinet kommer helt klart att påverka min självbild. Eller så får jag gå över till  det rödas sura kusiner i form av vitt eller bubbel.

Och jag läser och vet saker. Just nu är jag på upploppet i Ulf Lundells Vardagar 3. Och jag vet med säkerhet att han blir gubbigare och gubbigare för var vardag som går.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s