Byar

Nordostliga vindar viner runt knuten. Från kuling till storm. Jag klarade av morgonpromenaden genom att hålla hårt i hatten. Men temperaturen är helt okej,
runt 24 °C.

Vi lyssnar uppmärksamt efter postisens moppe. Ännu har inte Lillsyrrans munskydd dykt upp trots att det gått två veckor sen hon postade kuvertet. Vem vet, munskydd kanske är en ny hårdvaluta, som lätt kan försvinna någonstans på vägen. Eller så gör Coronan att postgången tar betydligt längre tid än vanligt. Postnord lägger i alla fall in den brasklappen.

Sonsonen ringde och meddelade att han fått jobb. Telefonförsäljning. Han var glad och vi gratulerade. Han hoppade av gymnasiet i början av året. Skoltrött. Inte världens bästa tajming kan man tycka. Med tanke på att en massa enkla jobb försvunnit från marknaden. Men arbetslivserfarenhet är inte fy skam. Kanhända upptäcker han att utbildning har sina poänger.

Idag är det Klas-dagen men firandet uteblev. Klas var Makens äldsta bror som dog för ett par år sedan och begravdes just den 28 maj. Några runt honom har ambitionen att det datumet ska vara en minnesdag. En tillfälle där alla som vill träffas på något matställe. Men så blev det inte i år. I stället planeras en picknick om ett par veckor. Som vi av geografiska skäl avstår ifrån.

Vinden håller i sig och jag börjar fundera på vad vi ska ha till middag. I går var tanken att vi skulle ha vitlöksgratinerade champinjoner till kycklingen. Jag upptäckte nyss att formen med svampen stod kvar i ugnen. Gratinerad och klar. Men det får ingå i hushållets matsvinn. Tyvärr. Jag tar inga risker med mat som stått i rumstemperatur i ett dygn.

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s