Utflykt

Kalles kaviar, Ahlgrens bilar, senap, Daim. Så såg inte inköpslistan ut, men är man på Ikea är det svårt att passera svenska matshopen utan att köpa något. Vi tog alltså en tur till Murcia idag eftersom det är kallt och regnar. På inköpslistan stod däremot filtar till takterrasen, sittdynor (befintliga har mögelfläckar), smutstvättskorg (befintlig är allmänt ofräsch och trasig), vinglas (reserv om befintliga skulle gå sönder).

Jag har också saknat en såskanna. Den jag hade tidigare ingick i en porslinsserie som jag sålde på Blocket. Det ser lite fånigt ut att hälla upp lite sås i en stor tillbringare, när man har gäster. Det blev en liten bringare istället. I glas så den går att köra i mikron.

Vi köpte fyra plädar och en tunna med lock att förvara dem i.
Plus en träskiva som ska ligga ovanpå kylskåpet, som står på takterrassen. Sen slank det också ner servetter och galgar i varukorgen. Plus lite annat smått och gott. Jag var dessutom på jakt efter en plåtburk till tepåsarna, men de som fanns var alldeles för juliga för min smak.

Och man har börjat jula till det lite här och var. I byarna sitter det julbelysning tvärsöver bygatan. Och folk har stora, påpälsade jultomtar som klättrar krampaktigt på fasader och balkonger. Inte så dekorativt, om ni frågar mig.

Vi tog vackra vägen hem från Murcia. Inte motorvägen. Det finns en snirklig landsväg som passerar förbi en stor vattenreservoar, rakt ut i ingenting. Efter ett drygt halvår i Spanien har vi lärt oss att uppskatta landskapet. Utan att jämföra det med hur det ser ut i Sverige, där det onekligen är grönare. Och nu är vintersolen står lågt framstår bergen brutalare än någonsin.

Två flaskor senap står nu i skåpet ovanför spisen så nu klarar jag mig några månader till.

En reaktion till “Utflykt

  1. Vilken vacker vy! Hur gick guidningen i omgivningarna för era gäster? Här började dagen med en fantastisk soluppgång ock därefter gråväder, nu regnar det isbitar känns det som.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s