Dags för väsentligheter

När man handlar på Carrefour, och det gör vi då och då, får man kassakvitton som är meterlånga eller ännu längre. Den längsta delen är den vanliga specifikationen över inköpta artiklar. Resten innehåller diverse värdelösa erbjudanden. Rabatt på italienskt porslin, 25 % på någon Moulineux-mackapär, gratisöl sin alcohol, nipper från joyas-avdelning, vatten av något udda märke.

Men det finns bättre erbjudanden än de i kvittoform. Varor som är märkta 3×2, alltså ta tre betala för två. Jag har bland annat köpt maskindiskmedel, tonfiskburkar, olivolja, gin- och vinflaskor på den typen av erbjudanden. Alltid varor med lång hållbarhet som jag ändå förr eller senare skulle ha köpt.

En annan variant är delvis i kvittoform. I förra veckan, när barnbarnen var här, möttes vi av stora röda skyltar när vi klev in på Carrefour med budskapet: 40 % på leksaker och cyklar. Plus en lång harang med finstilt. Då plockade jag upp mobilen och tog ett kort på texten, som jag lät Google översätt tolka. Det var flera om och men i villkoren. Man skulle köpa leksaker för mer än 50€ och det skulle resultera i en utprintad kassakupong med 40 % av summan, som man kunde användas vid ett annat tillfälle, tidigast dagen efter.

Och mycket riktigt, en decimeter av kvittot innehöll en rabattkupong på 23,08€. Som vi inkasserade igår. För ett par veckor sedan var lockropet: köp alkohol momsfritt. Upplägget var detsamma, köp idag och få en rabattkupong som gäller från imorgon. Något för Systembolaget?

Hur som helst, ett fiffigt system för butiken. Självklart köper man också annat än det som är rabatterat när man ändå är där. Och sen tvingas man tillbaka ytterligare en gång för att få sin utprintade rabatt.

Annars handlar vi mest på Lidl eller Alcampo. Alcampo har en fiskdisk som gör en tårögd. Folk kan vänta hur länge som helst på sin tur. Expediten tar ur eller filear fisken om man så önskar. Lite besviken är jag över hummern (priset högre än i Sverige) och att djuren oftast är levande.

Alcampo har vanliga extrapriser. Plus att om totalsumman på köpet blir högre än 30€ får man en kupong med en kod som gör att man kan tanka bensin till ett lägre pris. Och Lidl har också varor till extrapris, plus att man ligger på en lägre prisnivå på det mesta.

Och vill man vara riktigt om sig och kring sig, kan man gå in på den här sajten, som har samlat kringliggande affärers reklamblad och botanisera var man kan göra bästa kapen.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dags för väsentligheter

 1. Helena skriver:

  Tre för två är bra på lagervaror, sånt som går att spara tills nästa gång vi kommer ner. Lidl har blivit min favorit, billigt och bra vin. Mercadona har större sortiment men affären är så krånglig att orientera sig i.

 2. Långkoftan fd kollega skriver:

  Kul att höra hur vardagshandlingen går till där, och en hel del skiljer sig ju åt från Svedala.

 3. frktjatlund skriver:

  Helena: Håller med dig, jag har bara handlat på Mercadona ett par gånger. Förutom det ologiska upplägget har vår närmaste butik inte någon vidare köttdisk.
  Långkoftan: I Sverige handlar jag sällan på stormarknader så för mig är skillnaden ännu större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s