Häng inte upp dig på petitesser

Maken är dyslektiker och det är verkligen inget att skratta åt. Men ibland är det svårt att låta bli att fnissa lite. För han har en benägenhet att stoppa in bokstäver där han tycker att det passar. Trots att de inte ska finnas i ordet. Han glädjer sig när han blir glad, vilket jag inte brukar invända så mycket emot. Men det finns annat.

En gång i världen hade vi en tjock-tv av märket Sony. Med en skärm som kallades wide screen. När Maken fick frågan om vilken tv vi hade, sa han bestämt ”Vi har en Sony wild screen. Och självklart surfar han fortfarande runt på World Wild Web med sin dator.

När Peter Forsberg började importera Crocs, kallade Maken skodonen för Froppa-tofflor. Men hallå, importören heter Forsberg – inte Frorsberg. Men det felaktiga uttalet hänger fortfarande kvar i hans huvud.

När Donald Trump blev USA:s president döptes han raskt om till Trumpf i efternamn. Och nu när Martin Timell är på tidningarnas löpsedlar och webbsidor får även hans namn en extra bokstav: han nya namn är Martin Timnell och inget annat. I konsekvensens namn heter brodern Anders likadant.

Tilläggas kan att Maken själv blir irriterade när folk plussar på en bokstav som inte finns i vårt efternamn. Flertalet vill gärna lägga på bokstaven N även där; Sannberg blir oftare Sandberg än något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s