Identitetsproblem

Alla bilar vi haft genom åren har hetat mänskliga namn baserat på bokstäverna i registreringsnumret. Vi hade till exempel en Merca som hette Ludwig efterbokstavskombinationen LDW på skylten. Lillsyrrans barn blev inspirerade och försökte få till något av MOO231 på deras bil, men det enda de kom på ”Mormor + Olle = osams”. Efter mamma och hennes make, som hette Olov. Och som var osams i verkliga livet. Eller snarare: morsan skällde oavbrutet på sin make. Nu har vi fått våra spanska registreringsskyltar och när vi fixat spansk försäkring är det dags att skruva fast plåtarna på bilen.

Om jag ska dra förhastade slutsatser av det jag ser i form av registreringar som rullar runt på vägarna så finns det ett gammalt och ett nytt system. Det gamla består av en eller två bokstäver, som anger var i landet bilen registrerats. M för Madrid, MU för Murcia, A för Alicante, V för Valencia osv. Därefter kommer några siffror och ytterligare en bokstav. I det nya systemet har registreringen fyra siffror följt av tre konsonanter.

Vi hade hoppats på en skylt som inkluderar våra initialer eftersom de nyaste skyltarna vi sett börjar med J. Men vi fick en registrering som börjar med K. En bokstav som vi ännu inte sett på bilar i verkliga livet. Och vad kan man få ut av bokstavskombinationen KDV. Det enda jag kunde komma på var kadaver. Not so very funny. En bekant föreslog Kindvall, men jag är skeptisk. Kindvall säljer Ford, inte VW.

Jag tar tacksamt emot namnförslag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s