Förresten

Cummings har kastat in handduken. Det betyder att vi nu är ensamma permanentboende i kvarteret. Men det kommer och går folk hela tiden i husen. Norge har haft sitt höstlov under första halvan av oktober så Silje med övriga norska familjer har varit här.

En del husägares föräldrar har också avlöst varandra. Stefan och Berit var här fyra dagar och de håller gärna till i poolområdet till skillnad mot oss. Det är där man får veta ett och annat om grannarna och det är därför vi vet att Cummings flyttat tillbaka till UK.

Den engelska familjen försörjde sig som nyckelpigor. Alltså städade uthyrningsbostäder mellan hyresgäster, tvättade lakan och handdukar och inkasserade och lämnade ut nycklar. Ett hårt jobb där man inte vet hur dagen kommer att gestalta sig. Ibland är det lättjobbat, andra dagar tar det liksom aldrig slut.

Stephen berättade om ett självmordsuppdrag. Deras kund hade hyrt ut sitt hus till en stor irländsk familj. När Cummings kom dit gick det knappt att ta sig fram. Allt löst låg utslängt över golven. När det tog sig in i badrummet låg det sopsäck på sopsäck i duschen. Hyresgästerna hade inte tagit ut en enda påse. Jag förstår att Cummings tappade sugen. Fast enligt Stephen gjordes återtåget på grund av sjukliga föräldrar.

Det är många utlänningar som hänger sig kvar här i Spanien. Man ser danska målarfirmor, svenska VVS-företag, engelska internetinstallatörer med flera. Och inte att förglömma: alla utländska mäklare. Jag kan räkna upp åtminstone fem svenska på rak arm.

Vi har en rysk radhusägare i kvarteret. Han har satt upp en skylt med texten ”SE VENDE”, alltså TILL SALU. Skylten sitter inte mot gatan utan in mot gården. Bara synlig för oss i kvarteret. Stefan och Berits teori var att han tagit fel skylt. Det skulle stå ATT HYRA. För ryssen har köpt flera lägenheter på Costa Blanca, som han hyr ut.

Snart lär belgarna dyka upp. Tillsammans med svenskar. Jag ser att det belgiska höstlovet sammanfaller med det svenska. Då vi ska få besök av Tvåans döttrar, som kommer hit på egen hand.

Nätterna börjar bli kallare, håller sig runt 18 grader. På dagarna går det upp till 24. Solen står lågt och timmarna som poolområdet är belyst blir färre och färre. Knappt någon ligger i vattnet. Jag gissar att det håller sig runt 20. Inget för mig som knappt badar när det är 25. Vi får väl ta badsugna gäster till havet istället där vattentemperaturen är behagligare.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s