Smaken är som baken

Maken anklagar mig för att vara enfaldig och enkelspårig. Bara för att jag gillar Halv åtta hos mig. Ska han säga! Som kan hänga på Youtube i timmar. Typ, som en heltidanställning.

Först var det ryska videofilmer som visade folk som körde som galningar, krockade, tappade vitala delar av bilen. Sen fångades hans intresse av folk som stod på öronen eller arslet. Grenslade stänger så jag fick ont i pungkulorna bara av att titta på klippen.

På spanskt tema fördrevs några dagar med tjurrusningar. Folk som blev stångade så de stod och dog. I alla fall rejält mörbultade. Eller blev arga för att de nästan stod och dog. Trots att de själva valt att ge sig ut i bland mördarmaskinerna.

Idag borde Maken ha städat på taket eftersom vi har bjudit hem folk imorgon kväll. Utomhus är hans ansvar, inomhus är mitt. Men det blev inte mycket av den aktiviteten. Maken gjorde ett nytt Youtube-fynd: folk som blir sparkade av hästar. Helt klart mycket intressantare än att plantera blommor, köra högtryckstvätten och fixa till insynsskyddet mot grannen.

Ja, vi är så oassimilerade att vi helst tittar på svenska tv-program. Alltså, de får gärna vara på andra språk än svenska. Men då vill vi ha dem med svensk text.

Vi har Netflix, men deras system är så knasigt att de inte bryr sig om att abonnemanget är svenskt. Är man i Spanien så är det den spanska versionen man får. Ibland finns det engelsk text att tillgå, men då är det för hörselskadade. ”Fågelkvitter”, ”Prat i bakgrunden”, ”Flämtar” och en massa annan onödig information för oss som hör relativt bra.

Och så snart TV4 lagt ut dagens avsnitt av Halv åtta kopplar jag datorn till tv:n. Jag är så nyfiken på hur folk har det i Jönköping.

Annons

4 reaktioner till “Smaken är som baken

  1. Lösningen heter http://www.unblock-us.com där kan du skaffa ett test abbonenmang. Du ställer sen om DNS i din router eller på tvn. Sen går du in och väljer på deras sida var du vill gå ut. T.ex Sverige för svensk netflix.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s