Nu händer det grejer

I morse var vi uppe i ottan. Klockan sju närmare bestämt. Och det är två timmar tidigare än vår vanliga pensionärsmorgon. Allt för att passa tiden för steg ett i att göra bilen till spanjor. Det vill säga testa bilen på bilprovningen. Det gick galant. Annars hade vi blivit förvånade med tanke på att bilen är under året.

När det var avklarat tog vi raskt steg nummer två: hostade upp kreditkortet och betalade kalaset. Nästa steg är att handläggaren ringer och meddelar vårt nya registreringsnummer, för att vi ska kunna ta oss an steg fyra: teckna spansk bilförsäkring. Då kan vi hämta upp och montera de nya skyltarna.

För några veckor sedan fick vi ett brev från VW med information om att det kunde vara ett problem med belysningen på vår bilmodell. Och att vi kunde lämna in bilen på en VW-verkstad för eventuell åtgärd. Som tur är gäller europagarantin på den typen av fel och VW i Spanien kunde också ställa upp. Dessvärre hade de ingen tid förrän om två veckor, men tydligen var problemet inget som gav minus i besiktningen.

Hur det går på lägenhetsfronten? Jo, även där rör det sig. Mattias i Vasastan hörde av sig via mejl och ville dra igång bytet hos hyresvärdarna. ”Så att allt är klart till årsskiftet”. Stopp och belägg! sa jag. När jag skrev att vi kunde byta bostad efter årsskiftet, menade jag efter och inte i. ”Funkar det för er om vi tar det i skiftet februari-mars?”. Mattias sa att det skulle gå bra. ”Men inte senare än så, för Anna och jag ska ha barn i maj.”

Det betyder att barnet i fråga bara var nattgammalt när de tittade på vår lägenhet. Jag som avfärdade att det var barn på gång som inititierat deras önskan om bostadsbyte. Lilla sovrummet i vår bostad gick under benämningen ”gästrummet” när de var på visningen.

Så nu är det bara att skaka fram alla papper som behövs för att få igenom affären. Behandlingstiden när alla dokument är på plats, är 5-8 veckor. Tur att vi sköt fram rockaden några månader, men tanke på att vi befinner oss över 300 mil från Stockholm.

Och puss på Skatteverket, som gör att man kan beställa personbevis på nätet! Övriga papper lär nog ta längre tid. Speciellt om vi måste använda oss av snigelposten.

En reaktion till “Nu händer det grejer

  1. Ja det var flera steg på en gång! Och vad häftigt att det gick så lätt att byta lägenheten, kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s