Som en hästägare

Nej, det stämmer inte; jag har inte någon häst. Men om man ska tro Johan Glans så kunde det vara sant. Han hävdar i en show att hans flickvän är hästägare och som det kostar. Större delen av inkomsten går till kusen och det enda som pengarna räcker till i matväg är produkter av lågprismärket Eldorado.

Igår fick jag hedersuppdraget att köpa raklödder på burk. Helst en flaska som går att ta i handbagaget. En sån liten förpackning fanns inte på Hemköp och då tog jag den billigaste sorten, Eldorado, för hela 12:95. Då gör det inte så mycket om man får vaska det som blir över.

Hemköp på Hornsgatan har för övrigt Söders kassaste kassalinje. Alltid kö och det händer inte att de ropar ut att det behövs fler öppna kassor. Som man hela tiden gör på Ica, när folk börjar köa upp. I den kassan jag ”valde” satt en trött kvinna. Enligt kvittot heter hon Extraexpedit13. Och jag frångick min vana att kolla kvittot på plats. Först när jag hade tagit mig upp alla 94 trappstegen upp till lägenheten såg jag att raklöddret hade blippats in tvenne gånger.

Eftersom det redan hade mörknat och jag inte hade minsta lust att göra om de 94 stegen i brådrasket, tog jag en tur till Hemköp i förmiddags. Extraexpedit13 jobbade inte idag och Olivia, som satt i kassan ville inte ge mig tillbaka pengar för en produkt som jag inte köpt. ”Det är många som köper två av samma sak.”

Det vet väl jag också, men om jag vill luras så skulle jag verkligen inte tagit den billigaste produkten. ”Men jag blir ansvarig inför min chef om jag ger dig pengarna.” Sa Olivia och ringde upp chefen för att få råd. Som ungefär tyckte ”Ge kärringen pengarna” och då gjorde Olivia det.

Varför berättar jag det här? För att illustrera hur olika Maken och jag är. Häromdagen var han på Clas Olsson och köpte rispapperslampor som går på solceller. Kassörskan var ny och höll på att sjabbla fram och tillbaka. När Maken kollade kvittot såg han att han betalat för sex lampor, trots att han bara köpt fem.

– Gick du tillbaka och fick rättelse?
– Nej, tok heller. Jag var ju redan i tunnelbanan.
– När ska du lära dig att kolla kvittot på en gång? Sa jag.

Så nu har vi betalat för en lampa som vi aldrig fått och den kostade betydligt mer än 12:95. Och Maken skulle aldrig drömma om att begära rättelse. Han skulle ha dött om han varit med mig idag på Hemköp. Och stönade när han såg att jag köpt raklödder av märket Eldorado.

– Det är för att vi ska ha råd med en häst, sa jag.

2 reaktioner till “Som en hästägare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s