Lite avslaget

Lillsyrran är återbördad till fäderneslandet. Vi skjutsade henne till flygplatsen igår och jag har numera ensamrätt till vardagsrumssoffan. Åtminstone ett par dagar till. Till helgen kommer Tvåan med familj hit. Det ska bli intressant hur vi löser sovsituationen. Jag är ju som sagt lite känslig på den punkten.

Efter några veckor med fullt av folk i kvarteret har flera bostadsägare begivit sig norrut. Berit och Stefan lät oss ärva några blommande blommor. Bland annat en stor Dipladenia som växer så det knakar. Vi ser fram emot att den kommer att klänga sig runt den fula masten som står alldeles utanför vår uteplats.

Flera veckor med värme tär på folks tålamod och gör att common sense blir mindre vanligt. En eftermiddag rök belgiske Gerhard ihop med norska Silje. Hon hade synpunkter på den uppblåsbara ring belgarens tonårige son hade i bassängen.
– It is illegal, sa hon. Only small children are allowed to have inflatable toys.

Då tände Gerhard på alla fyra. Hans sons däck var inte
större än andra ungars leksaker. Även om sonen var lite större. Och förresten hade folk i hans familj blivit åthutade förut. Helt i onödan. Enligt reglerna ska man duscha före bassängbad. Helt okej, tyckte belgaren. Men är det verkligen nödvändigt före varje dopp. Silje hade varit på hugget och gått till rätta med alla oduschade bassängbadare. Även de som bara legat och solat en stund. Och det var inte common sense. Tyckte Gerhard.

Stämningen blev lite tryckt efter det. Den belgiska familjen valde att sitta på verandan mot gatan när det var dags för middag. Svenskar och norrmän pratade sinsemellan och de som inte varit hemma blev informerade incidenten via djungeltrumman.

Jag kollade runt på nätet och hittade Silje och hennes man. Hon är gymnasielärare och han är pilot och yrkesmilitär. Lite lustig rollfördelning, med tanke på att han verkar så beige och mesig i privatlivet. Åtminstone i jämförelse med den bestämda hustrun.

En servicetekniker har tittat på grannens bullrande luftkonditionering utan att hitta något fel. Han flyttade ut aggregatet en bit från väggen och bytte gummifötterna det stod på. Men spektaklet låter lika mycket som tidigare. Enda trösten är att familjen under oss åkte hem i fredags. Det gjorde även göteborgarna på andra sidan poolområdet. Likaså Silje med familj och några andra. Så det är lite lugnare i området även om det tillkommit lite nytt folk, som hyr.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lite avslaget

  1. Långkoftan fd kollega skriver:

    Det är underhållande att få en rapport då och då! Och, ja, det verkar ju hända ett och annat hos er….blir det någon resa till Stockholm för dig?

  2. frktjatlund skriver:

    Jag ska till läkare 29/8 och anländer dagen innan. Vi stannar två veckor så vi kanske kan ses då.

  3. Långkoftan fd kollega skriver:

    Kul! Vi kan väl höras på mailen lite närmare….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s