Tilltag

Inhemska ungdomar har sommarlov och antagligen ingen lokal. För de drar runt i området om nätterna och gör raider. Det är inte bara cyklar, som Makens, som tilldrar deras intresse. Grannen blev av med sina joggingskor som hon låtit stå kvar på den inhägnade uteplatsen. Mannen i huset var vaken när ungdomarna var utanför och han uppfattade tilltaget. När han tog upp jakten på killarna, slängde de ifrån sig skorna. Både grannfruns och ytterligare ett par andra. Och vem som äger andra paret är under utredning. Grannen var i alla fall glad över att få tillbaka sina märkesskor med svindyra inlägg.

Igår hade vi även besök av tjuvbadare. I det sällskapet ingick ett litet barn, som bajsade i poolen. En poolkille var här och satte upp anslag vid duscharna och vid bassängens båda långsidor. Inget bad på tre dagar. Grannen Berit sa att det var samma visa under vår tur till Madrid. Tur att det är nära till havet för de riktigt badsugna.

Staket, murar och grindar i kvarteret är inte särskilt höga, högst en meter, så vem som helst kan ta sig över. Även om grindarna är låsta. Vilket de sällan är. Och folk runt omkring börjar prata om högre staket, murar och grindar med kodlås istället för nyckellås.

Det här med att prylar försvinner är väl en sak, men tjuvbadare som grisar ner är värre. Om poolen ska vara avstängd stup i kvarten är inte roligt för dem som är här på semester med mindre barn. De gör sig bättre i en bassäng än i havet. Bara de har blöjbadkläderna på sig.

Annonser

Om frktjatlund

Ordet sallad kommer av det latinska salare, som betydet beströ med salt ...
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s