Inflyttning pågår

Egenmonterad Ikeahylla Draget 249 kr.

Hur mycket pengar har folk? Varenda en som flyttar in i de nybyggda radhus på andra sidan gatan får leveranser med möbler. Som de inte själva monterar. Nej, med möblerna följer det med ett par man med skruvmejslar, skruvdragare och tänger. De ägnar några timmar åt att få allt på plats monterat och klart medan ägarna själva är någon annanstans. Eller så har de inte ens kommit hit ännu.

Nu blir det lite åt Monty Python-hållet: Annat är det med oss. När vi skulle flytta in förra sommaren hade vi skickat iväg sängar, soffa, köksstolar, linne och lite husgeråd med en flyttfirma. Allt skulle levereras på förmiddagen dagen efter vår ankomst.

Men hur gjorde vi med första natten? Inte bodde vi på hotell, det hade varit slöseri när vi redan hade tak över huvudet. Nej, vi hade med varsin luftmadrass i packningen på flyget. Och vi sov på dem första natten med varsin stor handduk som underlakan. Allt för att spara några hundralappar.

– Ni är inte de första som gör så, sa mäklaren när vi fick nycklarna. Och ni lär inte vara de sista.

Det är helt enkelt så att de som sätter bo på andra sidan har andra ekonomiska ramar än vi. Till att börja med har de köpt en bostad som kostar nästan dubbelt så mycket som vår. Och flera är norrmän, med fickorna fulla med oljepengar. Inbillar jag mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s